StoryEditorOCM
Šibenikizbjeglička kriza

Šibenik ponudio humanitarnu pomoć prijateljskom gradu Humenneu na granici Slovačke i Ukrajine: ‘Stavljamo se na raspolaganje...‘

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2022. - 14:42

Gradonačelnik Željko Burić uputio je dopis Milošu Meričku, gradonačelniku  prijateljskog grada Humenne u Republici Slovačkoj, a u povodu situacije izazvane ratom u Ukrajini. Naime, Humenne se nalazi blizu ukrajinske granice i već sada vlada humanitarna kriza zbog velikog broja ljudi koji bježe od rata.

- U ovim teškim trenucima kada Vaš grad dočekuje i zbrinjava izbjeglice iz ratom poharane Ukrajine pokazujući na djelu humanost i solidarnost, želimo Vam  iskazati svoju bezrezervnu podršku i razumijevanje. Kao Vaš grad prijatelj koji je u nedavnoj prošlosti i sam iskusio ratno razaranje  spremni smo Vam se staviti na raspolaganje i sudjelovati u svim oblicima humanitarne pomoći koju ste tako plemenito ponudili ukrajinskom narodu.

U nadi i želji za mirom u Ukrajini, prestankom rata, razaranja i ljudskih žrtava primite izraze našeg dubokog i iskrenog poštovanja i prijateljstva“, stoji u dopisu šibenskog gradonačelnika.

23. svibanj 2024 13:53