StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTROŽE MJERE

Stiže aplikacija za još stroži nadzor kretanja: Ministar Božinović ogorčen olakim izdavanjem propusnica za napuštanje prebivališta

Piše PSD
28. ožujka 2020. - 11:31

Stiže aplikacija za strožu kontrolu izdavanja dozvola za napuštanje prebivališta, najavio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova na današnjoj konferenciji Stožera Civilne zaštite.

-  Mi imamo dojave o zlouporabama, prema tim dojavama policija reagira, ali to će se urediti na drugačiji način. U ovoj situaciji ako netko nekome izda dozvolu da bi se vozio gradom to je potpuno nerazumijevanje situacije i krajnje neodgovorno - istaknuo je ministar.

- Ministarstvo uprave će zajedno sa nekoliko državnih tijela  izraditi aplikaciju preko koje će se izdavati potvrde  napuštanje mjesta prebivališta. Mi smo onu mjeru ograničenja napuštanja mjesta prebivališta donijeli u trenutku kada smo svi bili zatečeni potresom koji je pogodio Zagreb. Još uvijek ne možemo procijeniti ni što on znači s epidemiološke strane s obzirom na to da je puno ljudi taj dan provelo na otvorenom u razgovorima. Puno ih je napustilo Zagreb. Tako da smo morali reagirati zbog jedne situacije koju stvarno nitno nije moga predvidjeti - kazao je.

- Ministarstvo uprave zajedno sa nama će prezentirati aplikaciju početkom tjedna, mislim u utorak, i to će krenuti u distribuciju preko lokalnih stožera civilne zaštite kako bi se spriječile manipulacije s time - najavio je Božinović.
 

26. travanj 2024 13:24