StoryEditorOCM
SplitPREVIŠE POSLA

Preko vikenda Splićani teže do propusnica: svi zahtjevi idu preko jedne mail adrese i odobrit će se samo oni od vitalnog značaja!

28. ožujka 2020. - 08:33

Na stranicama Grada Splita objavili su informaciju kako do propusnica za napuštanje prebivališta tijekom vikenda:

Ovog vikenda, 28. i 29. ožujka, samo hitni zahtjevi za izdavanje propusnica mogu se slati isključivo na e-mail adresu jakov.mamic@split.hr, u vremenu od 9 do 12 sati.

Od ponedjeljka, 30. ožujka propusnice će se nastaviti izdavati po rasporedu po kotarima i mjesnim odborima. Iz objektivnih razloga neki gradski kotari i mjesni odbori ne mogu izdavati propusnice, raspored se svakodnevno ažurira pa molimo građane da na mrežnim stranicama Grada Splita provjere koji je tajnik nadležan za njihov kotar.

Naglašavamo, propusnice se izdaju isključivo elektronskim putem!

Svi zahtjevi od vitalnog značaja bit će odobreni! Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj! Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu. Molimo sve građane da iznad svega, poštuju Odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite! Izlazite samo u važnim i hitnim situacijama.

Nadalje iz Grada su objavili i podatke o broju izdanih propusnica:

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita, jučer su izdali 745 propusnica temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština. Jučer je odbijeno 27 zahtjeva koji nisu imali valjan razlog za dobivanje propusnice.

Zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom kako bi se izbjegao socijalni kontakt i spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. veljača 2023 23:39