StoryEditorOCM
ZanimljivostiČitaj i biraj

Od buketa cvijeća do saune i jutarnje joge: Nikad bolja ponuda za Dan žena na šibenskom području

Piše Ana Petrić
6. ožujka 2023. - 12:51

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena svake se godine diljem Hrvatske, pa tako i u Šibeniku, organiziraju brojne prigodne manifestacije, u restoranima se smišljaju posebni jelovnici, a u trgovinama i drogerijama pronalaze se prigodni pokloni po nešto nižim cijenama.

Buket cvijeća neizostavan je znak pažnje za dragu vam žensku osobu, a poklon možete upotpuniti dobrim parfemom, lijepim nakitom ili pak zanimljivom knjigom. Ukoliko niste sigurni kako i gdje proslaviti Dan žena, u nastavku vam donosimo pregled događanja u Krešimirovom gradu.

1) Šibenske udruge Š.U.M. i Fotopoetika u Šibeniku u srijedu 8. ožujka organiziraju prosvjednu šetnju povodom obilježavanja 8. Marta u svrhu isticanja trenutnog ugroženog stanja ženskih ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

Prosvjedna šetnja započet će okupljanjem građana i građanki na Trgu Poljana, nakon čega će se nastaviti kroz Perivoj Roberta Visianija, obalom do Trga Republike Hrvatske gdje će završiti. Planirano je okupljanje na Trgu Poljana od 19 sati do 19 sati i 30 minuta, nakon toga se nastavlja Perivojem Roberta Visianija obalom do Trga Republike Hrvatske, a završetak prosvjedne šetnje planiran je u 20 sati.

2) Art kino Arsen u ožujku povodom Međunarodnog dana žena, na velikom platnu slavi neke od najzanimljivijih filmova protekle godine čiju režiju potpisuju filmske autorice ili u čijem su središtu – žene. Riječ je o programu ‘‘Ženijalni dani‘‘ u organizaciji Kino mreže koji donosi filmove ‘‘Ona je rekla‘‘, ‘‘Noćni putnici‘‘ te ‘‘Rocca mijenja svijet‘‘.

Film ‘‘Ona je rekla‘‘ biti će prikazan u subotu u 18.30 sati, a donosi istinitu priču o novinarkama New York Timesa čije je istraživačko novinarstvo dovelo do ohrabrivanja žrtava seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu da o istome progovore.

‘‘Noćni putnici‘‘ francuska je drama zakazana za subotu u 20.30 sati, a filmska priča o neustrašivoj djevojčici ‘‘Rocca mijenja svijet‘‘ rezervirana je za najmlađe gledatelje u jutarnjoj nedjeljnoj matineji.

3) Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku Međunarodni dan žena obilježiti će gostujućom predstavom kazališta ‘‘Playdrama‘‘ iz Splita, pod nazivom ‘‘Sretna ne bila‘‘ redateljice Helene Petković s početkom u 20 sati. ‘‘Sretna ne bila‘‘ odgovara na formativna ženska pitanja, što je čini pravom predstavom za žene, posebno za žene koje su izgubile busulu i za muškarce koji žele znati više, poručuju.

4) Klub Azimut pripremio je izložbu fotografija ‘‘One‘‘ autorice Ive Perković, a izložba je svojevrstan hommage ženskoj energiji koja pokreće i organizira kulturni i društveni život grada Šibenika. Materijal za izložbu nastao je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku i, među ostalim poznatim ženskim crtama lica, i njihovim ženama.

5) Udruga turističkih vodiča ‘‘Mihovil‘‘ Šibenik, povodom Dana žena organizira tematsku turu ‘‘Šibenska cura‘‘.

-I ove godine povodom Dana žena poklanjamo našim sugrađankama i sugrađanima tematsku turu "Šibenska cura" nadahnutu poznatom uzrečicom „Čuvaj se senjske bure i šibenske cure“. Saznajte više o važnim i značajnim šibenskim junakinjama tijekom dva dana šetnje gradom - u srijedu 8.3. i četvrtak 9.3.2023. u 16:30, te nam na taj način pomognite da zajedno te priče otrgnemo zaboravu – poručuju organizatori.

Prijave su obavezne, broj sudionika je ograničen, stoga što prije rezervirajte svoje mjesto!

Što se tiče gastro i ugostiteljske ponude, Atrium Gulin organizira već tradicionalnu zabavu za Dan žena, u srijedu 8. ožujka s početkom u 19 sati. Cijena za jednu osobu iznosi 50 eura, a uključuje večeru u četiri slijeda, neograničenu količinu pića navedenu u meniju te dobru zabavu za koju će se pobrinuti splitska grupa ‘‘Neron‘‘.

Posebnu ponudu za Međunarodni dan žena pripremili su i u hotelu Amadria Park Ivan u Solarisu, a koja uključuje odličnu zabavu, vrhunsku hranu, glazbu uživo, korištenje saune, jutarnju jogu, degustaciju vina i još mnogo toga te vrijedi od 10. do 12. ožujka.

Hotel Olympia u Vodicama nudi nezaboravno iskustvo i odličnu zabavu povodom Međunarodnog dana žena uz koncert Sandija Cenova koji je zakazan za 11. ožujka, a u srijedu, 8. ožujka za žene je rezervirana kreativna slikarska radionica ‘‘Pineli&vino‘‘.

26. travanj 2024 18:53