StoryEditorOCM
Lifestyleoprez!

Ovo je najopasniji uređaj u stanu: jednu stvar nikako ne smijete zaboraviti

Piše Dom i dizajn
2. siječnja 2024. - 08:22

Emajlirani bojleri imaju kraći vijek trajanja, ali su povoljniji pri kupnji. Mogu iscuriti nakon pet do deset godina korištenja. Bojleri od nehrđajućeg čelika su skuplji, ali su mnogo izdržljiviji. Zbog toga se kod modela s emajliranim bojlerom preporučuje čišćenje kamenca barem svake dvije godine, piše Dom i dizajn

Ovim postupkom značajno se produljuje radni vijek grijača i samog bojlera. Nakon niza godina u bojleru se zna nakupiti i više od 20 kilograma kamenca, prenose mediji u regiji Drugi, mnogo veći problem su strujni udari. Bojler mora biti ispravan i pravilno priključen. Električna instalacija u kući ili stanu mora biti ispravna i uzemljena. Ako uzemljenje u instalaciji nije dobro, velika je opasnost od strujnog udara, ponekad, nažalost, i sa smrtnim posljedicama, prenosi Žena Blic.

Neispravno spojeni termostati i sigurnosni ventili također mogu predstavljati opasnost. Voda u bojleru se zagrijava bez kontrole. Ako termostati zakažu i sigurnosni ventil ne radi, u bojleru se povećava tlak i može eksplodirati.

30. travanj 2024 00:26