StoryEditorOCM
GlazbaVeselo u Europskom parlamentu

Šibenske Gimnazijalke u Bruxellesu zapjevale "Dobra večer, uzorita" i osvojile eurozastupnike

Piše Šibenski.hr
27. ožujka 2018. - 18:27



Dalmatinska klapska pjesma privukla je danas veliko zanimanje mnogih u Europskom parlamentu kada je ženska klapa „Gimnazijalke“ iz Šibenika zapjevala poznate pjesme „Dobra večer, uzorita“ i „Cetina“.

Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske Gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić, priopćili su iz Piculina ureda.

„Ovi aktivni mladi ljudi donijeli su zvuk Šibenika i dašak hrvatske tradicije u Europski parlament! Veseli me što sam im mogao biti domaćin, ne samo kao Šibenčanin, već i zato što je riječ o nagrađenim učenicima. Njihova Gimnazija Antun Vrančić je škola ambasador Europskog parlamenta – obrazovni program koji iznimno podržavam jer cilja podići svijest i razinu znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Približava im rad europskih institucija, ali i upućuje na to kako i sami mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika“ - poručio je europarlamentaracPicula nakon njihovog nastupa.

Naime, Gimnazija Antuna Vrančića jedna je od 25 škola iz cijele Hrvatske, koje su dio projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ u školskoj godini 2017./2018.

Programom EPAS (European Parliament Ambassador School) nastoji se omogućiti mladim ljudima – građanima Europske unije – bolje razumijevanje njihovih prava te ih upoznati s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu.
Učenici ove prirodoslovno-matematičke, jezične i opće gimnazije u Bruxellesu će provesti četiri dana, kako bi se pobliže
upoznali sa funkcioniranjem Europskog parlamenta, ali i prijestolnicom Europske unije.

28. travanj 2024 06:18