StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLo

Večeras Solaris potvrđuje ulazak u play off: 'Sunčani' sanjaju europske dvoboje

11. travnja 2018. - 11:06

Crnicu posljednjih dana griju sunce, ali i pobjede Solarisa. Vaterpolo je u Šibeniku ponovno u modi. Šibenski su vaterpolisti natjecanje u Drugoj regionalnoj ligi okončali s pet uzastopnih pobjeda, a niz su nastavili u kvalifikacijama za doigravanje hrvatskog prvenstva. Žrtva je bio Zadar, s kojim se Šibenčani bore za plasman u četvrtfinale playoffa.

Momci koje vodi Renato Vrbičić slavili su u prvoj utakmici (11:5) u zadarskom bazenu i svojim protivnicima nisu ostavili puno nade u prolazak dalje. Zadarske su šanse još i manje ako se zna da ih je Solaris ove sezone pobijedio već četiri puta (kup, Regionalna liga, kvalifikacije za PH).

Zato bi druga kvalifikacijska utakmica između Solarisa i Zadra trebala biti tek puko odrađivanje posla. U to vjeruju i u Crnici.
- U drugom smo dijelu sezone i te kako podigli razinu igre. Ne samo u odnosu na Zadar, nego i na neke druge sastave u drugom rangu Regionalne lige. Pokazala je to i naša pobjeda nad Vojvodinom. Mi se već pripremamo za ono što nas očekuje poslije Zadra. Smatram da već ove godine imamo kakve-takve šanse dohvatiti europska natjecanja. Vidjet ćemo, međutim, što će nam ždrijeb donijeti - zaustavio se u pogledu prema naprijed trener Solarisa Renato Vrbičić.

Nekadašnjeg reprezentativnog sidruna i čelne ljude Crnice na takvo je razmišljanje dodatno potaknuo povratak Andrije Vlahovića. Prvi topnik i vođa Solarisa zbog zdravstvenih problema nije trenirao dvadesetak dana, no vratio se u bazen za kvalifikacijske dvoboje sa Zadrom. Andrija je u drugom dijelu sezone oživio talentiranu šibensku mladost. Među inim, i Nikolu Štrkalja, koji je u posljednje dvije utakmice s Vojvodinom i Zadrom "isporučio“ pet pogodaka.

- Zadovoljan sam svojim igrama, kako ne bih bio. No, važnije je od toga da momčad funkcionira dobro u bazenu. Za uzvratni dvoboj sa Zadrom pripremamo nešto drugačiju taktiku, jer, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, nije baš sve štimalo – najavljuje bek Solarisa.

Dvoboj Solaris - Zadar igra se večeras od 19 sati i 45 minuta na bazenu u Crnici, a pobjednik kvalifikacija ide na noge prvaku, dubrovačkom Jugu.

I još nešto. Prilično važno. Andrija Vlahović je pomalo sramežljivo spomenuo mogućnost povratka Funcuta na tribine Crnice.
- Tome bih se iskreno radovao. No, i bez najvatrenijih šibenskih navijača tribine su nam na posljednjim utakmicama bile dobro popunjene - poentirao je Vrbičić.

28. travanj 2024 16:22