StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

U Crnici nemaju baš razloga za zadovoljstvo okončanom sezonom: Solarisu su juniori budućnost

Piše Borislav Juras
9. lipnja 2017. - 14:40

Iako je sezona završena prije nekoliko tjedana, i to neslavno, na osmome mjestu u hrvatskom prvenstvu, iz vaterpolskoga kluba Solaris još nema konkretnih odluka i poteza nakon takvog učinka. Nema dvojbe da će, zbog nove "promašene" sezone, u Crnici biti nekakvoga "čišćenja", da svi igrači neće dočekati i novu sezonu u klupskoj kapici. Trener Renato Vrbičić će svoje viđenje sezone predočiti klupskim čelnicima, pa nije bio voljan previše pričati. Tek je "podijelio" neke planove za novu sezonu...

- Mogu potvrditi samo da nam vratar Jukić ostaje još jednu sezonu, također Josip Petković i Komadina. Pokušat ćemo dovesti jednog dobrog centra i dva igrača u polju, prvenstveno nastojati da to bude homogena momčad, koja će cijele sezone, a ne samo na utakmicama, biti na okupu. Sve to ćemo morati uklopiti u naše financijske mogućnosti, zbog kojih bi, iako im je možda i prerano, u važnije uloge mogli biti promovirani i aktualni juniori, čak i neki mlađi juniori - kazao je Vrbičić.

On će ovoga ljeta, uz izbornika Nikicu Gulina, biti s mladom, U-20 hrvatskom reprezentacijom na svjetskom prvenstvu u Beogradu. Od Solarisovih mladića, na širem popisu juniorske, U-17 reprezentacije su Vice Erak i Toni Šparada, koji na Malti imaju prvenstvo Europe.
 

28. travanj 2024 18:05