StoryEditorOCM
OstaloSolaris opet u Europi

Sunčani domaćini skupine prvog kruga LEN Europa Kupa: u goste im stižu dvojica Šibenčana na privremenom radu na Siciliji

Piše Krešimir Gulin
28. kolovoza 2021. - 13:05

Vaterpolisti Solarisa, nakon godine dana izbivanja, ove sezone će ponovno igrati u LEN Europa Cup-u .Sunčani će biti domaćin prvog kvalifikacijskog turnira koji će biti održan u Šibeniku od 30. rujna do 3.listopada, na bazenu u Crnici.

Šibenik će tako biti domaćin grupe A u kojoj će, uz Solaris, još igrati španjolski Sant Andreu, ruski Shturm Ruza, švicarski Carouge Geneve i talijanski Telimar Palermo.

Posebno zanimljivo je što će talijanski predstavnik u svojim redovima imati i dvojicu Šibenčana- Andriju Vlahovića i Andriju Bašića.

Inače, dvije prvoplasirane momčadi izborit će pravo igranja u drugom krugu Europa Cupa.

Iz Crnice stiže i informacija kako je novi igrač Solarisa postao Borna Sirovec. Riječ je o sidrunu koji igra za U20 reprezentaciju Hrvatske, a u Šibenik je došao iz zagrebačkog Medveščaka.

Sirovec bi na poziciji centra trebao zamijeniti Branimira Hercega koji se vratio u zagrebačku Mladost.

Kako doznajemo, svi igrači iz lanjskog rostera koji je na raspolaganju imao trener Jure Marelja ostaju u Crnici, izuzev mladog ljevaka Luke Stahora, koji se vratio u matični Jug.

Uprava Solarisa će vjerojatno pokušat dovesti još jednog igrača koji bi pokrio desnu stranu. Trenutačno su u pregovorima s nadarenim Domagojem Butićem iz splitskog Mornara.

27. travanj 2024 15:05