StoryEditorOCM
OstaloEP Eindhoven

Hrvatske vaterpolistice izgubile od svjetskih prvakinja: Nizozemke opravdale status favoritkinja

Piše Hina
5. siječnja 2024. - 20:45

Hrvatske vaterpolistice otvorile su nastup na Europskom prvenstvu u Eindhovenu porazom od domaćina Nizozemske sa 6-24 (2-5, 2-6, 1-7, 1-6).

U susretu 1. kola A skupine Europskog prvenstva, hrvatske vaterpolistice odmjerile su snage protiv aktualnih svjetskih prvakinja, te bivših peterostrukih prvakinja "Starog kontinenta".

Nizozemke su opravdale status favoritkinja pobjedivši s uvjerljivih 24-6. Hrvatska je povela, no domaće igračice su odgovorile sa četiri gola u nizu. Na poluvremenu je bilo 11-4, na koncu trećeg perioda 18-5, a na koncu 24-6.

Domaću ekipu predvodile su Maartje Keuning i Bente Rogge sa po četiri gola. U hrvatskim redovima po dva gola zabile su Jelena Butić i Kiara Brnetić, a među strijelce se upisala i Dora Kangler.

U drugom susretu iz skupine večeras se sastaju Mađarska i Grčka.

Drugi nastup hrvatske vaterpolistice imat će već sutra protiv Grčke, a posljednji nastup u skupini na rasporedu je u nedjelju protiv Mađarske.

Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će direktan plasman u četvrtfinale, dok treće i četvrto mjesto vodi u osminu finala.

27. travanj 2024 15:33