StoryEditorOCM
Nogometin memoriam

U 83. godini preminuo Cvitan Lasan, poznati vodički nogometni djelatnik, koji je mladenačke dane proveo na Šubićevcu

Piše Ivo Mikuličin
19. siječnja 2023. - 16:58

U 83. godini preminuo je Cvitan Lasan – Konta, neumorni vodički nogometni djelatnik, koji nikad nije zaboravio ni mladenačke dane, provedene na Šubićevcu.

Bio je član nezaboravne juniorske momčadi(Ivić, Panjkota, Matov, Čaleta, Mikulandra, Runjić, Perak, Miljević, Orošnjak, Bakotić, Lasan), koja je pod vodstvom legendarnog šjor Stoje Milete u ljeto 1957. godine osvojila treće mjesto u prvenstvu bivše države.

Zato nije ni izostao ni s promocije knjige „Lipo stoji narančasta boja“ o 90 godina HNK Šibenik, kojemu je zauvijek darovao komad svog sportskog srca.

Što je, pak, sve odradio Cvitan u nogometnom pokretu njegovih Vodica! Bio je prvotimac, trener, predsjednik, tajnik…

- U svom nogometnom vijeku odigrao je gotovo tisuću utakmica, bio nerijetko pobjednik, ali je izgubio ovu zadnju s teškom bolesti – s neskrivenom tugom kazivao nam je Marin Mikšić, predsjednik Vodica.

Lasan je participirao i u radu općinskih i županijskih sportskih foruma, bio je vjeran nogometu i svojim Vodicama gotovo do posljednjeg duha.

Što nam preostaje nego da odamo sućut njegovoj obitelji i „Zbogom dragi Cvitane“. Pamtit ćemo te kao sjajnog čovjeka i velikog nogometnog zanesenjaka.

27. travanj 2024 22:11