StoryEditorOCM
Domaći nogometprijateljski posjet

Predsjednik dalmatinskog kluba: ‘Rekao sam Šimiću da su naši igrači na raspolaganju samo Hajduku‘

Piše Dražen Antolić/SN
13. ožujka 2023. - 12:45

Dinamovci su uoči utakmice u Šibeniku odsjeli u Vodicama, a Dario Šimić to je iskoristio da dođe na utakmicu 3. HNL Jug Vodice - Kamen 2:0. Nimalo slučajno jer predsjednik Vodica je njegov dugogodišnji prijatelj Marin Mikšić - pišu Sportske novosti.

- Rekao sam Dariju da Vodice slobodno gleda, ali ovdje nema igrača za njega i Dinamo. Naši su igrači na raspolaganju samo Hajduku! - nasmijao se Mikšić, koji je veliki hajdukovac, ali i što je još bitnije Vodice i Hajduk imaju ugovor o suradnji. Šimić ima iskusno skautsko oko, ali u Vodice, dakako, nije došao tražiti talente.

Mikšić dodaje:

- Dobro se Dario proveo kod nas, zadovoljan je bio viđenim nogometom, ima se što vidjeti i u Trećoj ligi. Znate, nas dvojicu veže staro prijateljstvo, pa Dario je bio u mojoj kući 2001. godine kad ga je zvao Predrag Naletilić i pitao bi li prešao iz Intera u Milan. Izravno iz Vodica otišao je u Italiju na potpis ugovora. Sjećam se kao danas, stajali smo na dvorištu i držao sam torbe u ruci dok je njemu zazvonio mobitel.

image

Marin Mikšić

Nikša Stipaničev/Cropix

Mikšić se voli šaliti, međutim, o Šimiću govori ozbiljno:

- Dinamo je napravio pravi posao što ga je angažirao, no ne čeka ga lak posao. Moraju se pojačati jer ostali su bez nekih igrača, nije isto s Oršićem i Ademijem ili bez njih. Bio sam i u Šibeniku na utakmici, nije pokazivao velike emocije, on je takav, uvijek profesionalac. Dinamo je radio dosta pogrešaka, Dolček je bio izvrstan, imam dojam da su neki igrači Dinama zasićeni HNL-om. I to im može biti problem. Međutim, Dario može napraviti velike stvari za cijeli hrvatski nogomet, ne samo za Dinamo - zaključio je Marin Mikšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 06:44