StoryEditorOCM
Nogometbit će vatreno

Pred dalmatinski finale Kupa u Rijeci zahuktava se i navijačko nadmetanje, Šibenčani se već žeste: ‘Kup je naš!‘

Piše Ivan Renić/SD
14. travnja 2023. - 08:21

- Kup je naš – tako su na svojoj Facebook stranici Šibenčani najavili finale Kupa i okršaj s Hajdukom na Rujevici.

Velika je ovo prilika za Šibenik. Nedavni okršaji Bijelih i Narančastih pokazali su se kao istinski derbiji. Vatreno je od početka do kraja. Kako na terenu, tako i van njega.

A vatreno je bilo i na društvenim mrežama. Atmosfera se već podgrijava. Od trenutka kada je odsviran kraj u Koprivnici – počelo je nadmetanje. Ali i podbadanje.

I prvi komentar, odmah u glavu.

- Ajmo, razvalite ih molim vas. Zagreb je uz vas – piše izvjesna Ivana, svim srcem uz Šibenik, kontra Hajduka.

Gotovo mjesec i pol prije početka finala na tijesnoj Rujevici, već je postalo jasno. Za Hajduk će navijati samo hajdukovci. A ostali? Funcuti, Armada, Bad Blue Boys, Kohorta... Svi kontra Hajduka. Samo će Funcuti biti za Šibenik, a svi ostali protiv Bijelih. Tome u prilog govori i “vox populi” s društvenih mreža.

Žestit će se Šibenčani i na terenu. Ispadanje Dinama iz Kupa s osmijehom nije dočekao samo Hajduk. Odradili su Narančasti veliki dio posla. I sada na Hajduk gledaju kao na lakšu prepreku. Premda im recentni rezultati ne daju za pravo. Lakše su na kraj izlazili s Modrima nego s Bijelima.

Od posljednjih pet međusobnih okršaja, Hajduku su pripala četiri, uz jedan remi. No, nisu te pobjede došle tek tako. Teško su i krvavo bile izborene. Tome u prilog govore i rezultati (3:2, 2:1, 2:1, 3:1).

Premalena će biti Rujevica za sve koji će htjeti uživo posvjedočiti dalmatinskom finalu. Nahrupit će Funcuti i Torcida. Jasno je da to predstavlja i sigurnosni rizik. Šibenik i Hajduk igraju u Rijeci koja, usput budi rečeno, nije predaleko ni od Zagreba...

26. travanj 2024 00:06