StoryEditorOCM
NogometVodice postale baza Hajduka

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji vodičkog i splitskog nogometnog kluba

Piše Ante Talijaš
6. ožujka 2018. - 14:44

U Gradskoj vijećnici grada Vodica u utorak je svečano potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između HNK-a Hajduka i Nogometnog kluba Vodice. Svoje potpise na ugovor stavili su predsjednik Hajduka Ivan Kos i Marin Mikšić, predsjednik vodičkog kluba, čime je i službeno realizirana jednogodišnja želja čelnika dvaju klubova o konkretizaciji suradnje.

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo da mogu biti u Vodicama i nazočiti činu uspostave suradnje s vodičkim gradskim nogometnim klubom. I ovaj ugovor potvrda je da Hajduk provodi zacrtanu klupsku politiku od prije godinu dana, a to je povratak svojoj bazi po Dalmaciji – kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

On je istaknuo kako ovaj ugovor u suradnji znači pomoć Hajduka Vodicama u poboljšanju svih segmenata rada. Od podizanja kvalitete struke do poboljšanja infrastrukture i uvjeta rada s djecom:

- Od sada su vrata Hajduka otvorena trenerima NK Vodice glede daljnje njihove stručne edukacije, a suradnja će obuhvati savjetodavnu financijsku, marketinšku i svu drugu tehničku pomoć. Ovim ugovorom nastavljamo ono što smo ovu zadnju godinu počeli raditi, a to je doprinos Hajduka u stvaranju kvalitetnih, educiranih i pedagoški podignutih nogometnih i sportskih sredina. Grad i Nogometni klub Vodice prepoznali su politiku Hajduka, od koje će sutra biti obostrane koristi i kojom želimo da nogomet i sport postanu srž i krvotok našeg društva – kazao je Ivan Kos.

Dogovorenom suradnjom zadovoljstvo je izrazio predsjednik Nogometnog kluba Vodice Marin Mikšić.
- Zadnje desetljeće dosta se ulaže u NK Vodice, ponajprije u struku i Školu nogometa. Trenutno u našoj školi imamo preko 200 dječaka u dobi od sedam do 16 godina. Posebno smo ponosni na činjenicu da se klub natječe sa čak 11 mlađim dobnim kategorijama u ligama od Zadra do Dubrovnika. To nas čini jednim od najsupješnijih klubova na području naše županije. Drago mi je što je klupsko vodstvo Hajduka predvođeno predsjednikom Kosom prepoznalo potrebu da se ovaj ponos Dalmacije vrati svojim bazama, jer Vodice i Dalmacija moraju biti i jesu hajdukova baza. Nadam se da će ovom suradnjom naš grad i klub dati igrača koji će u skoroj budućnosti nositi i proslaviti sveti dres Hajduka – kazao je predsjednik Marin Mikšić.

Ovom činu nazočila je gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić i njezin zamjenik Stipe Bosotin, a to dovoljno govori koliko je velika važnost popisivanja ovog ugovora i za aktualnu gradska vlast Vodica. Uz predsjednika Kosa, Hajduk je predstavljao i Marko Erceg, član Nadzornog odbora splitskog kluzba.

- Sretna sam i ponosna što je uspostavljena suradnja našega nogometnog kluba i Hajduka, najvećeg hrvatskog kluba. Potpisivanje ovog ugovora za mene je povijesni čin. Ponosim se dosadašnjim radom NK Vodica koja je najmasovnija udruga na području grada te se nadam da će se sa ovom suradnjo još više podignuti kvaliteta rada. Sport je i sastavni dio moga života i cijelog života držim se one kritalice – u zdravom tijelu, zdrav duh – kazala je vodička gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos poklonio je čelniku NK Vodica Marinu Mikšiću dres Hajduka s brojem 31 koji simbolizira godinu osnutka vodičkog kluba u prošlom stoljeću, a ovaj mu je uzvratio s dresom NK Vodica i brojem 10.

Svečanost u vodičkog Gradskoj vijećnici bila je prožeta dobrim vibracijama i emotivnim nabojima okupljenih prema hajdukovoj 'biloj boji' jer je poznato da je 'vodičko srce od pamtivijeka kucalo za 'Bile'. Potpisivanju ugovora nazočili su i 86-godišnji Joško Šprljan, najstariji i jedan od najžešćih i najvećih vodičkih navijača Hajduka svih vremena, vodička nogometna legenda Cvitan Lasan te Anđelko Španja Peko, također žestoki navijač 'Majstora s mora' od sredine šezdesetih godina prošlog stoljeća.
 

28. travanj 2024 02:58