StoryEditorOCM
Košarkanasljedio stojka

Nikola Rukavina novi je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza: ‘Razvoj i popularizacija košarke su imperativ‘

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2022. - 15:14

Nikola Rukavina izabran je za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza.

Jednoglasna je to odluka članova Sabora HKS-a na današnjoj izvanrednoj izbornoj sjednici u Zagrebu, s tim da je Rukavina, kao v.d. predsjednika i donedavni potpredsjednik Upravnog odbora HKS-a, zapravo bio jedini kandidat.

Podsjetimo, dosadašnji prvi čovjek Saveza Stojko Vranković nakon novog razočaravajućeg nastupa reprezentacije podnio je neopozivu ostavku te će sada i formalno u njegovu fotelju uskočiti Rukavina.

- Želim Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Saveza. Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti inzistiranja na značaju nacionalne lige - među ostalim je istaknuo novi predsjednik te konstatirao:

- Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ. Stoga mi je, naglasit ću još jednom, čast da mogu, zajedno sa svojim suradnicima i uz vašu podršku i povjerenje nastaviti sa započetim radom i ostvarivati sve ono čemu težimo- poručio je Rukavina nakon imenovanja.

image

Danira Bilić i Nikola Rukavina

Ronald Goršić/Cropix

Izbor predsjednika HKS-a ipak nije bio jedina točka dnevnog reda sjednice Sabora. Po izboru predsjednika jednoglasno je dano povjerenje trima novim članovima Upravnog odbora. Naime, ostavke su ranije dali i na današnjoj su sjednici razriješeni dužnosti Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a Sabor je potvrdio nove članove Upravnog odbora: dr. Bernarda Budimira, Josipa Milakovića i Ivana Matančića.

Usvojeno je i Izvješće o izvršenju aktivnosti i financijskog plana HKS-a za 2021. g., kao i Revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja HKS-a za 2021. g.

Fotografije u privitku su slobodne za objavu uz potpis Marin Sušić/HKS.

08. svibanj 2024 01:58