StoryEditorOCM
Stilsavjet stručnjaka

Vlasnice ekstenzija morat će same kod kuće skinuti trepavice: ove dvije stvari nikako ne smijete napraviti, otkrijte kako ih pravilno možete ukloniti 

Piše Nina Glučina Ramadža
1. travnja 2020. - 12:38

Duge trepavice već nekoliko godina nisu više nešto s čime morate biti rođeni. Individualno lijepljene jedna ili više trepavica na vaše prirodne trepavice sa specijalnim ljepilom koje je slično kirurškom ljepilu daje punoću i dužinu trepavicama smanjujući potrebu za šminkanjem.

Prirodna trepavica ima svoj životni vijek koji je oko 90 dana. Normalno je da dnevno gubite od jedne do četiri trepavice koje se zamjenjuju mladim trepavicama. Na tržištu postoje svilene, sintetičke i prirodne trepavice a pravilno i kvalitetno postavljene ekstenzije mogu potrajati od četiri do šest tjedana, no stručnjaci preporučuju da je nadopunu najbolje raditi svaka tri tjedna.

Trajnost ekstenzija naravno ovisi i o njihovim vlasnicama, navikama, zdravstvenom stanju i poštivanju uputa koje dobiju prilikom ugradnje.

Ali i da ste najboljeg zdravlja i navika, te da ste dali svoj maksimum u njihovom održavanju od zatvaranja salona zbog pandemije prošlo je već nekoliko tjedana i vaše ekstenzije više ne izgledaju lijepo, neke su već i ispale, i svaki dan morate gledati sve više „rupa“ u trepavicama koje ostaju za njima.

U normalnim uvjetima svi bi vam kozmetičari savjetovali da ih ni slučajno ne dirate sami već da naručite termin u salonu za nadopunu ili uklanjanje ako ste ih se zasitili.

Zbog koronavirusa to nije opcija, pa smo od Ivane Klarić, vlasnice poznatog splitskog salona za uljepšavanje saznali što vam je činiti.-Vlasnice ekstenzija će morati samostalno kod kuće skinuti trepavice jer nažalost trenutno druge opcije nema. Ali skinuti je širok pojam, čupanje i šišanje definitivno nisu opcija. Savjetujemo kada trepavice dođu u neurednu fazu da ih se na dnevnoj bazi tretira uljem (baby, ricinus, maslinovo, kokosovo...) tako da ih se malo natapka uljem, ostavi par minuta i lagano blazinicom (uljnom) tretira od gore prema dole sa zatvorenim okom.

Svakim takvim tretiranjem ćete određeni dio trepavica ukloniti bez da oštetite prirodne- savjetuje Ivana Klarić kojoj su brojne Splićanke poklonile povjerenje kada je ugradnja trepavica u pitanju.

Spomenuli smo rupe u trepavicama kojih će biti sve više ako se budete držali Ivaninih savjeta za uklanjanje isto kao i razlike u duljini između prirodnih i preostalih ekstenzija. Njih ćete moći ublažiti uz pomoć sitnih makeup trikova.

- Trepavice treba dobro počešljati čistom četkicom i malo rasporediti i onda staviti maskaru. Ali dok još uvijek ima ekstenzija najbolje bi ih bilo ne „dirati“ maskarom- dodaje naša sugovornica.

Ono što bi poželjno bilo raditi, a za što sada ne možete reći da nemate vremena jest dobro nahraniti i njegovati vaše prirodne trepavice. Tako će se oporaviti od ekstenzija i uklanjanja kod kuće, izgledat će bujnije i zdravije i pripremit ćete ih za nove ugradnje kada prođe pandemija a vaša kozmetičarka počne zapisivati rezervacije za tretmane u salonu.

- Uz dnevne tretmane ulja svakako možete dodatno tretirati trepavice ricinusovim uljem za bolju regeneraciju folikule dlake. Također ono što kao papagaji ponavljamo i svjetujemo je održavanje besprijekorne higijene oka za zdravlje oka i trepavica. Kada ponovno počnemo raditi vaše trepavice ono će biti više nego spremne da ponovno zablistaju - otkrila nam je vlasnica salona savjete koje je prije privremenog prekida rada savjetovala i svim svojim klijenticama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2023 15:45