StoryEditor
Reflektorkoja je ljepša od djevojaka čija se imena razlikuju samo u jednom slovu

Licem u lice: Korina vs. Korana

Piše PSD.
9. listopada 2008. - 14:23
Od jedne već godinama nismo čuli glasa, a druga nas s malih ekrana kupuje osmijehom. I jedna i druga okreću svoje karijere u jednom novom pravcu. Jedna je Korina, a druga Korana

 Korina Longin Starr
Od naše najpoznatije manekenke, lijepe Zadranke Korine Longin Starr (25) već stoljećima nema ni traga ni glasa. Od hrvatskih medija bježi kao vrag od tamjana, a o njezinim se dogodovštinama u inozemstvu jedva nešto i može čuti preko obiteljskih veza.

Domaća je javnost stekla o Korini loš dojam, ali kako se ništa i ne zna, onda se i ne piše, samo priča. Jedina komunikacija koja izgleda kao pukotina na Korininoj čahurici je „myspace“ stranica koju Korina redovito ažurira podacima tipa „udana“, „osjećam se blaženo“ i sličnim napomenama.

Nepovjerenje u hrvatske i strane novinare nije novost - pa i ovaj je tekst vrijedan nepovjerenja jer kao i svaki drugi može nekome djelovati utemeljen na više ili manje spornim činjenicama - ali slava zahtijeva odgovornost, susretljivost i toleranciju.

Glasine

U tome i jest bit izjave njezine vršnjakinje Korane Gvozdić (25): “Ja sam poznata osoba, neugodno mi je kada me netko ‘lovi’, no fotografiram se ako su fotografi pristojni i zamole me za fotku.” Ipak, ne može se reći da Korina griješi u svom stavu – zašto bi uopće mediji znali nešto o njoj? To da se, navodno, bez velike ceremonije i puno uzvanika, po vrlo kratkom postupku udala za repera Fredra Starra, što bi to uopće bilo koga briga? Međutim, takve su stvari, u okrilju rezolutne šutnje uvijek ljudima bile povod da od medija naprave glasine. Šifra: ne popusti li Mujo, popustit će brdo.

Za Korinu koja trenutačno boravi u Los Angelesu ne može se reći da nema iskustva: njezina karijera ide uzlaznom putanjom od jedanaeste godine, vidjela je i upoznala sav sjaj i spleen Pariza i New Yorka, upoznala važne ljude i uza sve to ostala čvrsto na zemlji. Jednom prilikom, jednom davno, izjavila je kako život modela može biti vrlo osamljen, pa mlade cure koje se tim poslom žele baviti nikad ne smiju izgubiti osobu koja im je sigurna pratnja i podršku od tvrtke koja će ih pogurati naprijed...

Korak po korak

 Korana Gvozdić
Dok se Korina mic po mic iz manekenskih voda približava Hollywoodu, Korana se pokušava dokazati u ulogama voditeljice – tako to rade u Americi, a tako “kod nas”. Atraktivna, šarmantna voditeljica Big Brothera, vrlo zarazna osmijeha, već se dokazala na oba posla, ali najzanimljivije je u vezi s njom to da je novinari obožavaju jer je, “kažu”, vrlo jednostavan i zanimljiv sugovornik, puna nekih tajnih vrlina koje otkriva “u hodu”.

Jednostavnošću i ležernim stilom vlada i pred kamerama – dosad joj ni veći kritizeri ni gorljivi obožavatelji Renate Sopek nisu imali mnogo što prigovoriti. Upravo sad, mjesec dana nakon početka toga realityja, znamo da je bila u pravu kad je rekla da je ne treba uspoređivati s Renatom. Usporedbe su, slažemo se, potpuno nepotrebne ako o nekome vrlo malo znamo. A znat ćemo tek ako ta osoba i nešto kaže jer “lipota” je, kažu stari, ako je zaista i ima, nešto što dolazi iznutra.

Korana

•• Snimala editorijale za: slovenski Elle i Cosmopolitan
•• Osim Big Brothera: vodila je vremensku prognozu i emisiju “Salto”
•• Nije tip osobe: koji usklađuje boju kišobrana s odjećom

Korina

•• Osim američkog rapa sluša i: Nirvanu, Green Day i Radiohead
•• Izjava o vlastitoj budućnosti: “Tko zna što ona donosi?”
•• Nekoć ljubovala i sa: Lennyjem Kravitzom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 02:39