StoryEditor
Reflektors piste na cmc

Korana Gvozdić: Moj ‘Backstage’ proslavio je prvi rođendan

Piše PSD.
18. listopada 2012. - 15:21
Iako je mogu gledati samo sretnici koji “love” CMC, prelijepa voditeljica Korana Gvozdić na toj glazbenoj postaji prometnula se u jedno od zapaženijih lica na nacionalnoj javnoj sceni. Emisije “Top 30” i “Backstage” koje je uljepšala svojom gracilnom pojavom rado su gledane, baš kao i - u osnovi suhoparno - “Pitanje dana”, kako glasi jedna od marketinških pitalica, za koju je odabir upravo Korane kao “protagonistice” te kratke forme bio punim pogotkom. S lijepom Zagrepčankom porazgovarali smo o njezinu radu, koji se ne svodi samo na televizijski...

Prve je televizijske korake napravila na jednoj komercijalnoj dalekovidnici. Kako je došlo do transfera na glazbenu TV-postaju CMC?

- Nije to bio klasičan transfer. Nakon završetka jednog velikog projekta, zaposlila sam se u marketinškoj agenciji i iskreno, u tom trenu televizija mi nije bila prioritet. Kada sam dobila poziv od ljudi sa CMC televizije, pomislila sam:”Zašto ne, ako to mogu uskladiti s postojećim poslom?”

Nakon nekoliko razgovora dogovorili smo suradnju i sada smo zajedno nešto manje od dvije godine - veli Korana, koja je inače završila Ekonomski fakultet, smjer turizam. Posao u marketingu došao je sasvim slučajno, a opet, može se reći - logično. Radi, naime, za agenciju koja se bavi trade marketingom i organizacijom evenata, a kako je u javnom pojavljivanju imala prilike često upoznavati ljude upravo iz te branše i družiti se s njima, krenulo je...

Zavidna figura

Njeni su počeci javnog eksponiranja inače krenuli već u vrlo mladoj dobi. Iako nije ostala u vodama industrije ljepote, Korana priznaje da je modeling bio idealan hobi u njezinu djetinjstvu i mladosti. Televizijske kampanje počela je snimati s 18 godina i dugo vremena je to radila bez medijskih istupa. Tek nakon prijave na audiciju za TV voditeljicu moglo se čuti za nju...

- Modelingom sam se prestala baviti prije neke četiri godine. Jednostavno sam snimila maksimum maksimuma što se tiče reklama, njih 15 za hrvatsko tržište, i počele su me druge stvari u životu zanimati. To što zadnje četiri godine nešto snimim ili odradim jednu reviju godišnje samo je zato što me angažiraju kao TV lice, ili je u pitanju revija mojih prijatelja - kazuje naša šarmantna sugovornica koja se može podičiti i zavidnom figurom.

Nju može, veli, zahvaliti genetici i dugogodišnjem bavljenju plesom. Ljepota ipak nije sasvim slučajna; trenirala ga je čak šesnaest godina, a ove će jeseni (svečano je odlučila) napokon upisati i teretanu. Haj’mo još malo o poslu (iako ni izgled, dakako, za posao koji radi na TV-u nije nebitan).

Ljubiteljica trilera

- Na CMC-ju vodite dvije emisije - “Backstage” i “Top 30”. Koja je od njih gledanija, odnosno Vama osobno draža?

- Uf, sad ste me zatekli s pitanjem koja mi je draža! Zaista podjednako. “Top 30” mi je draga jer u sadržaju emisije sudjeluju gledatelji svojim glasanjem, a “Backstage” je moja “beba” koju u ovoj formi vodim od početka, a sad slavi i prvu godinu emitiranja. Po informacijama koje imam, veseli me njezina dobra gledanost, što je na neki način i priznanje mojem radu.

Na upit, pak, koje emisije na televiziji rado gleda, i jesu li također glazbene ili Korana ima neki svoj alter ego pa rado gleda, recimo, ratne filmove, voditeljica se slatko nasmijala, pa namrštila.

- Bilo bi mi lakše navesti što ne volim, ali nećemo sada za kraj biti negativni! Što se filmova tiče, volim psihološke trilere. Volim dobre dokumentarce i obožavam seriju “2 i pol muškarca” - odala nam je ljepotica s CMC-ja.

LENKA GOSPODNETIĆ
FOTO: TOMISLAV KRIŠTO / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 05:54