StoryEditorOCM
Promorock legende

Večeras počinje festival „S okusom soli“: Dire Straits Legacy nastupa nakon skoro 40 godina!

Piše promo
23. kolovoza 2024. - 11:14

 

Danas, 23. kolovoza u 21 sat  započinje festival „S okusom soli“ na Sustipanu u Splitu. Ovaj trodnevni glazbeni događaj donosi bogatstvo glazbenih užitaka, a večeras nas očekuje nastup grupe Dire Straits Legacy. Nakon gotovo četiri desetljeća, legendarni hitovi grupe Dire Straits ponovno će se čuti uživo u Splitu, gdje je bend 25. travnja 1985. godine imao svjetsku premijeru svog kultnog albuma „Brothers in Arms“.

image
Goran Sebelic/Cropix

Dire Straits Legacy, sastavljen od četvorice bivših članova originalnog benda – Alana Clarka, Phila Palmera, Dannyja Cummingsa i Mela Collinsa – donosi hitova koji su zauvijek obilježili glazbenu scenu poput „Sultans of Swing“, „Money for Nothing“ i „Brothers in Arms”.

"Veselim se koncertu u Splitu, jer nisam tamo bio od 1985. godine, kada smo imali koncert koji je označio početak naše svjetske turneje."  izjavio je Alan Clark uoči koncerta u Splitu.

image
Goran Sebelic/Cropix

Festival „S okusom soli“ nastavlja se sutra, 24. kolovoza, kada će na pozornici biti Plavi orkestar, jedan od najpopularnijih bendova u regiji. Poznati po hitovima kao što su „Odlazim“, „Sava tiho teče“, „Suada“ i „Bolje biti pijan nego star“, Plavi orkestar vratit će se na splitsku scenu nakon pet godina.

Zadnjeg dana festivala, 25. kolovoza, nastupit će svjetski poznat vokalni zbor Perpetuum Jazzile, koji će predstaviti svoj najnoviji album „Smells Like“.

Ulaznice za sve koncerte dostupne su putem sustava Eventima i Adriaticketa. Ne propustite priliku da budete dio ovog glazbenog događaja u Splitu!

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:11