StoryEditorOCM
Promone propustite

Glenn Miller Orchestra donosi glamur zlatnog Hollywooda u HNK Split

Piše promo
4. listopada 2024. - 15:45

Svjetski poznati Glenn Miller Orchestra pod dirigentskom palicom Wil Saldena, nastupit će 10. listopada u HNK u Splitu i donijeti swing ritmove tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Od prvog nastupa 1985. godine nastupili su više od pet i pol tisuća puta pred otprilike pet milijuna ljudi.“Trudimo se svirati glazbu koja je obilježila to razdoblje na isti način kao Glenn Miller. Nije to kopiranje, ali  bilo bi vrlo čudno, i za publiku i za bend, svirati modernu, npr. disko verziju "In The Mood": ni publika ni bend ne bi uživali u takvom nastupu” rekao je Will Salden.

Već na samom početku programa, pozornica će postati prava plesna arena, vraćajući nas u doba kada je nastao jedan od najkosmopolitskijih, opuštenih i zaraznih glazbenih stilova svih vremena - Swing. Zbog prepoznatljivog, iznimno harmoničnog, a istovremeno uzbuđujućeg zvuka, oživljavaju se vječni svjetski hitovi poput "Moonlight Serenade", "In the Mood", "Rhapsodie In Blue", "Leroy Brown", "Sentimental Journey" i mnogi drugi.

Prvi taktovi "Best Of..." odmah otkrivaju izuzetnu stručnost ovih izvanrednih glazbenika, a jedinstveni zvuk Glenn Miller Orkestra u Big Band sastavu posebno dolazi do izražaja zahvaljujući brojnim puhačima.

Iako je prošlo više od 85 godina od osnivanja Glenn Miller Orkestra, glazbeni svijet i dalje je obogaćen nezaboravnim melodijama i aranžmanima. Baš kao što su Coca Cola i Elvis Presley postali globalno prepoznatljivi američki kulturni simboli, tako je i Glenn Miller, zajedno sa svojom nezaboravnom glazbom, prepoznat širom svijeta.

Ulaznice su u prodaji na Moje karte.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 15:47