StoryEditorOCM

SEZONA NA MORUZadarska policija zaustavila 12 plovila u nepropisnom glisiranju: divljaju Hrvati, Česi, Nijemci, Mađari...

Piše Zadarski.hr
20. lipnja 2023. - 09:10

Tijekom proteklog vikenda i jučerašnjeg dana, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su službenim plovilima kontrolirali područje zadarskog akvatorija te provodili pojačani nadzor na moru radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara.

U navedenom razdoblju, zatekli su 12 plovila u nepropisnom glisiranju, zbog čega su sukladno odredbama Pomorskog zakonika prekršajno sankcionirali predviđenim novčanim kaznama tri državljanina Hrvatske u dobi od 32, 20 i 63 godine, dva državljanina Njemačke u dobi od 57 i jednog u dobi od 77 godina, dva državljanina Češke u dobi od 24 i 59 godina, jednog državljanina Mađarske u dobi od 47 godina, jednog državljanina Austrije u dobi od 67 godina, jednog državljanina Slovenije u dobi od 38 godina te državljanina Poljske u dobi od 55 godina, objavila je PU zadarska.

Također, previđenom novčanom kaznom sankcionirali su i državljanina Hrvatske u dobi od 21 godinu te državljanina Slovenije u dobi od 58 godina koje su policijski službenici zatekli u pomorskom prometu kako upravljaju brodicom bez isprava o uvjerenju o osposobljenosti za upravljanje, a koje se isprave sukladno Pomorskom zakoniku moraju nalaziti na brodu i uvijek biti dostupne u svrhu provjere.

Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

27. travanj 2024 19:11