StoryEditorOCM

nered na moruSlužbenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali 42 prekršaja u proteklom tjednu

Piše M.I.
31. srpnja 2023. - 14:00

U proteklih sedam dana, od 24. do 31. srpnja 2023. godine, policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 42 prekršaja iz Pomorskog zakonika i ostalih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su 11 prekršaja tako zvanog "glisiranja"- vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Također su sankcionirali 7 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 13 zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu i dr.).

- Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru - poručuju iz Pomorske policije Split.

28. travanj 2024 15:00