StoryEditorOCM

big game fishingSve spremno za 10. izdanje ‘Offshore world challenge – Komiža 2023.‘, najbolja ekipa ide na Svjetsko prvenstvo!

Piše Sandra Barčot
20. lipnja 2023. - 11:42

Sve je spremno za deseto jubilarno izdanje "Offshore world challenge – Komiža 2023.", nadmetanja u ribolovu na velike trofeje koje se do 19. do 23. srpnja održava u akvatoriju otoka Visa.

Domaćin ovog međunarodnog kvalifikacijskog natjecanja u big game ribolovu, Sportski ribolovni klub "Komiža", već je dobio potvrdu dolaska 25 posada iz domicilnih luka, ali i Italije, Crne Gore i Slovenije, uz najavu još deset ekipa koje se žele tri ribolovna dana okušati u dvoboju sa tunama, iglunima, iglanima, lucima i lampugama.

No uz borbu za epitet pobjednika ovog big game, ribolovci će voditi bitku i za nagradu za najtežu ulovljenu tunu, kao i za vizu koja će najboljoj ekipi osigurati odlazak na svjetsku smotru ribolovaca u Kostarici 2024. godine.

- Ritam događanja ostaje u zadanim okvirima, a to je četvrtak i petak ribolov od 8 do 17 sati, dok je trećeg dana, u subotu sat vremena kraći boravak na moru. Svaki dan nakon dolaska ribolovaca na kopno, imamo na rivi, kod Komune vaganje ulovljene tune, što je prava atrakcija za sve goste, poglavito strane, koji baš i nemaju priliku vidjeti tunu, netom izvađenu iz mora. Nastavljamo i sa koncertnim zbivanjima i za sudionike big gamea i za komiške goste, pa ćemo u srijedu nakon svečanog otvorenja natjecanja uz sudjelovanje ministrice poljoprivrede Marije Vučković te župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, imati koncert Nene Belana i Fiumensa. U četvrtak je nastup Luke Nižetića, petak grupe Ljetno kino, a subotu nakon svečanosti proglašenja pobjednika slavit ćemo uz koncert Šajete – niže nam raspored ovogodišnjeg big game u Komiži, Tonči Božanić predsjednik kluba domaćina i glavna organizacijska poluga.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Uz jedan kuriozitet – SRK "Komiža" uz natjecanje "velikih" ribolovaca u petak ima i ribolov za djecu, od 7 do 14 godina, koji će loviti iz tri gajete falkuše, tradicijskih drvenih plovila komiških ribara. Naravno i za najuspješnije "little game ribolovce" osigurane su vrijedne nagrade, koje će djeci biti uručena na centralnoj pozornici, uoči gastronomske ribarske fešte uz besplatne ribarske specijalitete kulinarskih meštara i degustaciju otočnih vina i autohtonih proizvoda "Street seafood festival".

- Već tradicionalno imamo u sklopu našeg big game i okrugle stolove s najaktualnijim temama u ribarstvu, pa ćemo ove godine imati panel "Pozitivni rezultati zaštite Jabučke kotline", te "No-take zona komiški rt Stupište" i "Doprinos hrvatskih ribara svjetskom ribarstvu" – dopunjuje detalje oko četverodnevne fešte ribarstva u njegovoj Komiži, "najribarskijem mistu na svitu", Božanić uz poziv svim ljubiteljima big game, da im se pridruže u srpnju na ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji.

27. travanj 2024 11:46