StoryEditorOCM
ŽivotDOLOVE I BRIJEG...

Znamo koji su naši božićni običaji, ali oni u svijetu su zaista bizarni: evo gdje se jedu pečene gusjenice i tko na prag stavlja mesnu pitu i vodi vola po selu

23. prosinca 2017. - 14:01

Djedu Božićnjaku ne smeta ni velika temperatura, kao ni vječni led, on uvijek stiže točno u minutu. Sa sjevera će ga dovesti sobovi na saonicama, dok će na jugu, u Australiji, koja gušta u ljetu, ohohoho zvuk pustiti s daske za surfanje. Odlučili smo protrčati njegovim putima i vidjeti kako ga gdje dočekuju.
U Australiji, za početak, s rasplesanim mnoštvom će se susresti na plaži, a dočekat će ih roštilj, pite od mljevenog mesa i puding od šljiva u koji se nekada stavljao grumenčić zlata.
Francuzi, koji su inače prvi u svijetu u 17. stoljeću uveli praksu kićenja jelke, za Božić djeci darovima pune cipele ostavljene kod kamina. Jelku prate jaslice sa santosima, malim glinenim figurama, a obvezan je i čokoladni panj kolač koji se jede nakon ponoćke. Hrana se ostavi na s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 00:41