StoryEditor
ŽivotKad dođu 'oni dani' u mjesecu

Žene su se pomamile za 'revolucionarnim proizvodom' no nije svima jasno kako funkcionira: kažu da zamjenjuje tampone i uloške, evo iskustva 'iz prve ruke'

Piše L.L.
13. kolovoza 2019. - 00:49
shutterstock_432794194

Menstrualne gaćice brenda THINX novi su hit među ženama, a prodaju se na online shopu ASOS za 28 funti.

Mogu se nositi umjesto uloška ili tampona, a ako je krvarenje veće poslužit će kao dodatna zaštita.

Gaćice su i ekološki prihvatljivije jer jedno korištenje gaćica može upiti količinu krvi kao jedan i pol tampon, a toliko su udobne da ne ometaju svakodnevnu fizičku aktivnost. Također, tkanina od koje su izrađene upija neugodne mirise.

Ispod fotografije gaćica na službenoj Facebook stranici ASOS-a mnoge su žene ostavljale oduševljene komentare, a sve više je onih koje bi htjele isprobati ovaj, kako neki kažu, revolucionarni proizvod.

U odluci isprobati ili ne ovakav proizvod možda može pomoći iskustvo Amerikanke Elizabeth Denton, koja ga je objavila na stranici Cosmopolitana. 

“Brand Thinx poslao mi je tri para ovih gaćica na probu: Hiphugger s niskim strukom i one visokog struka za jače krvarenje; Sport, gaćice klasičnog bikini stilaza nešto slabije krvarenje i Cheeky gaćice za dane najslabijeg krvarenja.

Bila sam skeptična, ali začudo, gaćice su posve normalne. Kao da nosite obične. Gdje je umetak sličan peleni? Nema ga. Na središnjem dijelu je materijal sličan onome na donjem dijelu kupaćeg kostima. Štoviše, ne izgledaju kao bapske gaće nego su prilično slatke!

Moja menstruacija najjača je drugog dana ciklusa, pa sam uz gaćice nosila i mali uložak. Nekoliko sati tijekom dana odlučila sam maknuti uložak kako bih testirala gaćice u pravom smislu riječi. Bila sam nervozna, ali znate što? Nije bilo ikakvog curenja! Što je suludo jer ipak osjetite da krv ide van, ali je nigdje ne vidite.

Dolje sam bila suha i nisam osjećala težinu ili ‘pune pelene’. Prije spavanja sam isprala Thinx gaćice prema uputama.


Krv nije šikljala posvuda kao što sam očekivala. Naravno, voda je bila nešto tamnija, ali ništa previše. Oprala sam ih na ruke s malo deterdženta i hladne vode i stavila ih sušiti. Ali gdje je nestala sva ta krv?

Svemir mi nije ponudio odgovor pa sam morala malo istražiti. Gaćice se sastoje od četiri super tanka mikro-sloja koji apsorbiraju krv. Dakle, nisu samo otporne na propuštanje već i na vlagu te bakterije. 

Imala sam samo još dvoje čistih Thinx gaćica pa sam u krevet otišla s običnim gaćicama i uloškom. Ako se kanite osloniti samo na Thinx gaćice, definitivno vam treba cijela kolekcija.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 21:38