StoryEditorOCM
Životizgleda odlično

Velika transformacija: Imala je 107 kilograma, a sad je nećete prepoznati! Dijeta Oprah Winfrey daje odlične rezultate

Piše MOZAIK SD
27. lipnja 2023. - 20:25

Kad se Oprah Winfrey nedavno pojavila u Italiji na modnoj reviji na kojoj je brend Louis Vuitton predstavio cruise kolekciju, neki su je jedva prepoznali, a drugi su trljali oči jer su mislili da ne vide dobro. Poznata voditeljica opet se poigrala sa svojom kilažom, a ovaj put se doslovno rastopila.

“Vrijeme je za resetiranje, čistim hladnjak!”, objavila je prošle godine na Instagramu i održala obećanje. Odlučila se za isti program mršavljenja koji joj je pomogao smršaviti dvadesetak kilograma. Kako smo mogli vidjeti, i drugi dio "misije mršavljenja" bio je uspješan.

image
Valerie Macon/Afp

Projekt "Weight Watchers" pokrenula je 2015. godine, kada je imala čak 107 kilograma. Kako je objasnila, to nije samo dijeta, već način života, a dijeta nije stroga. Zapravo, nemate osjećaj da se ičega odričete.

‒ I dalje jedem sve što volim: tacose, tjesteninu... Niti u jednom trenutku nisam imala osjećaj da sam za nešto uskraćena.

Oprahin dnevni unos je dvadeset posto proteina, trideset posto zdravih masti i pedeset posto ugljikohidrata. Jutro obično počinje smoothijem od bobičastog voća, orašastih plodova, soka od naranče i jogurta.

image
Valerie Macon/Afp

Ako mu zatreba nešto slatko, ponekad ubaci koju kockicu čokolade. Ako joj treba više energije, doručak uključuje tost s jednim pečenim jajetom i dvije kriške puretine ili kašu od žitarica s nemasnim mlijekom ili jogurtom.

Za ručak je na jelovniku najčešće lagana juha, pljeskavica s puretinom na žaru, chedar sirom, rajčicama i još nekim povrćem koje voli. Za desert – mješavina voća: avokado, banana, jabuka, breskva, mango, ponekad posuto šakom nasjeckanih oraha.

image
Ethan Miller/Getty Images Via Afp

Večera je lagana: kuhana riža s povrćem i pilećim prsima ili tjestenina s povrćem na žaru, komadićima piletine, gljivama, kukuruzom, umakom od rajčice...

Stoga se ničega ne odriče, a kilogrami nestaju. S druge strane, gradi se samopouzdanje, raspoloženje i energija. U dobi od 69 godina Oprah Winfrey tvrdi da se nikada nije osjećala bolje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:20