StoryEditorOCM

U Stonu počeo 5. festival Kinookus

Piše PSD.
4. rujna 2014. - 01:01
U Stonu je večeras svečanom ceremonijom na glavom trgu počeo 5. međunarodni food film festival Kinookus

Osobeni filmski festival posvećen hrani i problemima njezine industrijske proizvodnje održava se u Stonu do 7. rujna na temu „Okus iznenađenja“.

Program filmske sekcije Okušavanje donosi dokumentarce i igrane filmove koji na različite načine govore o hrani, dok sekcija Kinofokus donosi priču o pokretanju prve svjetske mreže food film festivala.

Kinopokus edukacijsku sekciju za mlade ove godine u potpunosti uređuje i vodi jedan od najoriginalnijih dječjih festivala u Europi, Kids Patch, a najmlađi će imati prilike sudjelovati u radionicama animacije, reciklaže i ilustracije.

Zahvaljujući projektu Young European Cinema on The Move ove je godine festivalska sekcija Okušavanje obogaćena za tri dugometražna filma, među kojima hrvatska premijera filma 'Opasna igra' (A Dangerous Game) škotskog redatelja Anthonyja Baxtera, koji govori o projektima izgradnje apartmanskih naselja i ekskluzivnih golf terena na najosjetljivijim ekosustavima u Škotskoj, Hrvatskoj, Kini i SAD-u.

Kroz projekt YECOM mladi će u Stonu imati priliku pogledati kratke video radove snimljene u Dubrovniku na temu prehrambene sigurnosti, i s predstavnicima Europskog parlamenta i nekim protagonistima filma sudjelovati u otvorenoj raspravi ‘Reci svoju o Europi’.

Svoje mjesto u sklopu programa ovogodišnjeg Kinookusa - food film festivala naći će i dva vrlo specifična festivala: Sisak Eko Film Festival i putujući Rural Route Film Festival.

Svi igrani i dokumentarni, kratkomentražni i dugometražni filmovi, natječu se i ove godine za Veliku i Malu kamenicu.

(H)
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 04:29