
Jedan od - budimo realni - rijetkih restorana na Balkanu gdje se po nekoliko sati čeka red za jelo je - u našem "komšiluku". Govorimo o lokalu gdje rezervacije ne primaju, svadbene fešte im se ne isplate, čak ne ulažu previše niti u marketing a bogme su i daleko od poimanja "fine dininga"; njihov su forte pun želudac zahvaljujući obilnim porcijama, jednostavna (mahom mesna) jela s naglaskom na pažljivo odabranom repromaterijalu (namirnicama), ugodan interijer (i eksterijer, tzv. bašta u toplom dijelu godine), dobra "vibra", veseo i srdačan pristup začinjen s malo cirkusa.
Oni su okrenuti narodu, k tomu su cijene i povoljne - barem iz perspektive gosta iz Hrvatske. Evo zašto k njima svi hrle, čekaju redove i o tom iskustvu pričaju mjesecima!
Posjetili smo čuveni restoran u Sarajevu pored rijeke Željeznice, u hladno zimsko povečerje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....