StoryEditorOCM
Životposlali je doma

Trpjela je ‘teške menstruacije‘ pa otkrila užasavajuće vijesti: ‘A liječnici su mi davali samo tablete protiv bolova‘

Piše MOZAIK SD
4. rujna 2024. - 21:16

Ženi iz Belfasta sasvim je slučajno dijagnosticiran četvrti stadij raka, nakon što se svom liječniku požalila da ima ‘‘teške menstruacije‘‘. Iako je mjesecima trpila ogromne bolove, zbog kojih je čak ostajala i bez osjeta u nogama, liječnici su rak otkrili u srpnju ove godine. 

Majka jednog djeteta Emma McQuitty (39) još je u veljači završila na hitnoj, no tamo su je poslali doma tek s jakim tabletama protiv bolova. Nakon još nekoliko posjeta Emma je odlučila otići u drugu bolnicu gdje su joj priopćili užasavajuće vijesti. Naime, liječnici su otkrili kako je Emma u četvrtom stadiju raka vrata maternice, a tumori koji su se stvorili u njenoj maternici i mokraćnom mjehuru su metastazirali na ostale dijelove tijela.

Otkazali joj bubrezi

U vrlo kratkom roku Emmi su otkazali bubrezi, a dobila je i sepsu koja je bila opasna za njen život. Sada joj predstoje kemoterapije kojima se nada da će uspjeti pobijediti rak. Kako je kazala, sada zbog cijele situacije jedva može samostalno hodati, prenosi Daily Mail

- Da su me liječnici ranije poslušali, možda sad ne bih bila u ovoj užasnoj situaciji i ne bih morala ići na terapije zbog četvrtog stadija raka. Šest mjeseci sam odlazila liječnicima i svaki puta bi me poslali doma s lijekovima i govorili mi da samo imam jake menstruacije. Zahvalna sam liječnicima na njezi koju mi pružaju u bolnici Ulster - ispričala je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 10:42