StoryEditorOCM
ŽivotUDOMILA JE

Teški horor: staricu na smrt izgrizla lutalica pitbulla koju je izgladnjelu primila u svoju vikendicu

Piše MOZAIK SD
13. ožujka 2023. - 09:50

Stariju gospođu iz Velike Britanije na smrt je izgrizla pit bull lutalica, koju je izgladnjelu primila u svoju vikendicu u španjolskom gradu Macastre prenosi The Sun

Anne Shields je u iznenadnom napadu zadobila katastrofalne ozljede glave i ruke, a policija je ustrijelila psa kako bi joj medicinari mogli pružiti potrebnu pomoć. Spasilačku službu pozvali su susjedi koje su uznemirili vriskovi 67-godišnjakinje na koju se pas okomio.  

Shields je sljedećeg dana zbog ozljeda preminula u bolnici. 

“Bila je ljubiteljica životinja i nije mogla podnijeti pomisao da Choccyja ponovno izbaci na ulicu. Nikad joj nije bila namjera zadržati psa, ali svi su azili za životinje bili puni. Pazila je na njega dok nije našla nekoga tko bi ga mogao uzeti. Ona je ostala s njim i onda se ovo dogodilo. To je noćna mora", rekla je njezina kćerka, 43-godišnja Sarah iz Prestona.

Anne, bivša zaštitarka, je vikendicu u Španjolskoj kupila sa suprugom Martynom 2002. godine. On je umro 18 mjeseci kasnije, u 59. godini života, a napuštenog psa nazvala je Choccy.

Njezina shrvana kćerka objasnila je da još ne shvaća što se točno dogodilo. “Bila je tako brižna. Ovo nam se još nije slegnulo. Jako će nam nedostajati”, rekla je za medije. 

Inače, pit bullovi su zabranjeni u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i mnoštvu drugih zemalja. Ipak dozvoljeni su u Španjolskoj, ali uz licencu za njihovo posjedovanje - zbog potencijalne opasnosti koju mogu donijeti svom vlasniku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 00:43