StoryEditor
Životshopping groznica

Svjedočili smo modnoj euforiji u Lidlu: 'Prvo san došla po Heidinu robu, a onda ispraćan sveca'

19. rujna 2017. - 10:01

- Evo onaj sako sa šljokicama ka sa slike, a ovo je onaj crni, koji ti broj triba, 38, evo probaj 40, meni daj taj veći, a vidi čizme i torbu, prava su koža, pomiriši ih, prava je, vrh su skroz, ma čekaj brzo idemo do balonera, ovaj tigrasti je super, vidi taman mi ide na onu suknju tamo, da ga uzmem, daj požuri se, nestat će, vidi kolika je gužva, samo nove žene dolaze … - i dolazile su, i sve ovo komentirale, a prethodno u pozamašnoj grupi pola sata prije otvaranja "Lidlovog" dućana na splitskoj Poljičkoj cesti čekale pohod na jučer pristiglu "Heidi & The City" kolekciju.

A kada su se vrata u osam sati i otvorila, žene su odmah jurnule u pravcu nekoliko lagera s vrućim komadima robe, iz zajedničke kolekcije anđelice Heidi Klum i "Lidlove" Esmara robne marke.

A onda su se strateški rasporedile, pa u ozračju Heidinog virtualnog duha krenule u napad. Brzinski su se hvatale kutije, premetale se po rukama, vadile su se suknje i košulje, haljine do pola bedara, isprobavale gležnjače, oblačile kožne jakne, ocjenjivale torbe.

Ulov se potom odnosio na susjedne police, malo dalje od šušura, pa se u miru pregledavao prije novog vala šopingholičarske groznice.

Blažene žene koje vole modu, njihova je sreća sa svakim dobro ulovljenim komadom beskrajna. Taj sjaj u očima i osmijeh na usnama pri pogledu na pune košare ne može se sakriti.

- Ovo je predobro, cipele su vrh, a još su i prava koža. Haljina mi je isto top. Sve to uzimam. Inače volim Heidi Klum, pa mi je baš drago da je ova njena kolekcija došla kod nas. Nemam šta dodat, oduševljena sam, ovo mi je sve predobro – ispričala nam je studentica Ekonomije Nikolina Božić, kojoj je uz bok tunike i haljine mjerkala i Marija Renić.

U prvom jutarnjem valu u napad su stigle mahom žene srednjih godina i one malo starije. A kako se dan dizao, a mladost se budila, tako su i one u rojevima, kao zujave osice, u "Lidla" dolazile obići ponudu iz aktualnog modnog trenda. Cure vole sjaj, animal print, pa su u fokus njihove pažnje odmah ulijetali prekrasni crni šljokičasti sakoi, te košulje i baloneri leopard uzorka. Za njih je to bio čisti, savršeni zen.

- Meni je to famozno, pravi retro đir. I dobro mi stoji, tako da se neću puno mislit. Do prije koju godinu šljokice su bile za seljake. Ali moda se valjda vraća, mater mi je rekla da se to tako nekad nosilo. Šta se mene tiče ja ovo nosim doma - rekla nam je Snježana, 22-godišnja splitska studentica.

Njoj uz bok stala je i Klara Bilić, koja nam je zrelim okom dala svoj kritički sud, ocijenivši da je dizajn odjeće dobar, ali i cijene nisu loše.

A da je to ponekad itekako presudno, kazuje nam svoj primjer i Splićanka Marija koja je, veli, nedavno u "Lidlovom" katalogu primijetila jednu jeans košulju. Cijena prihvatljiva, izgled odličan, sve super, osim što košulju nikako u dućanu nije mogla naći. Pa kada je zapitala prodavačicu, ona joj je s osmijehom rekla kako je po nju trebala doći već ujutro, s otvaranjem dućana. S podnevom je košulja već odavno bila u nečijim bržim rukama.

- I zato sam jutro odlučila doći među prvima, da mi ne utekne ka tada. Gužva je baš ogromna, ženski šušur. I posli ovoga odma jurim dole na Pojišan, na ispraćaj sveca. Evo ovako, crni sako ću sad probat, a već san uzela košulju. Žaj mi je da nema garderobe za probat, ali u "Lidlu" imaju dobre uvjete, prvo stvarno imaju savršene cijene, i ne postavljaju pitanje ako oćeš vratit kupljenu robu.

A čujte meni je to bitno. Nedavno sam kupila jednu haljinu baš ovde u "Lidla" na Poljičkoj, bila je 69 kuna. I kasnije san je u gradu vidila na nekoliko žena. I to mi puno govori – navela nam je Marija, koja je u vižite nove kolekcije došla sa susjedom i prijateljicom Anom. Kući svakako nisu otišle praznih ruku.

item - id = 507543
related id = 0 -> 1118286
related id = 1 -> 1118264
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2021 06:22