StoryEditorOCM
Životzdrava hrana

Splićani na balkonima masovno sade biže, ciklu, rotkvice, otkrili smo da iza zelenih obroka stoji Ankica Dedić. Priznaje: Kriza je, a ja zapošljavam!

13. travnja 2020. - 15:17
Ankica Dedić: Nisam htjela ići na umjetnu, dvaput sam izgubila bebu i postala sam majka dvoje djece. Sve je u glavi, sve je u prehraniPrivatni album

Sve ono što ni najveći ekolozi do sada nisu napravili koroni je uspjelo u sekundu, primjerice, na balkone splitskih stanova donijeti urbane vrtove. Dosad su oni pod Marjanom bili mit i čisti science fiction.

Ali dočim je korona zatvorila pazare, a pred trgovinama stvorila duge redove, Split se dao u balkon poljoprivredu. I pazite ovo, nema kvarta u kojem pod proljetnim suncem ne raste mikrozelenje tipa graška, cikle, rotkvica, i evo nam iznenađenja - suncokreta!

Ne, ne sade ga više samo Slavonci, od korone su i Splićani postali pravi teraca-ratari.

- Dogodila nam se balkon revolucija, ljudi su otkrili povrtlarstvo, odlučili su jesti domaće, provjereno. Zahtjevi za našim posudicama s biljkama koje se mogu ili odmah obrati, ili neko vrijeme gojiti, neke i više puta koristiti, stižu n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:08