Znanstvenici već čitavo stoljeće znaju da se smanjenjem unosa hrane u organizam smanjuje i rast pojedinih tumora, no nisu znali i razlog, a nova studija, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nature, razotkriva ulogu enzima fosfoinozitol 3-kinaze u tom procesu.
Nada Kalaany i David Sabatini, znanstvenici s Tehnološkog instituta u američkoj državi Massachusetts proučavali su kakav se učinak postiže ograničenjem unosa hrane na pojedine ljudske tumore presađene miševima.
Proučavali su rak mozga, debelog crijeva, prostate te različite oblike raka dojke, a svoja otkrića objavili u srijedu u britanskom časopisu Nature.
Pojedini tumori (debelog crijeva i dva oblika raka dojke) smanjivali su se kako se smanjivao unos hrane, no kod nekih drugih tumora (prostate, mozga i...
StoryEditorOCM
Spasonosni enzimi: otkriveno zašto dijete smanjuju opasnost od tumora
12. ožujka 2009. - 15:51
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?