StoryEditorOCM
Životza naježit‘ se

‘Moja domovina‘ odjekivala je sa balkona i prozora, Hrvatska se povezala: svi su pjevali, svirali i plesali; Jedna nas je bakica baš oduševila

Piše M.Dr.
29. ožujka 2020. - 20:14

Točno u 20 sati u nedjelju navečer s brojnih balkona i prozora u Hrvatskoj čula se dobro poznata melodija - pjesma 'Moja Domovina'.

Ali ne samo da su ljudi pjevali, neki su i zasvirali, palile su se bengalke, čuo se i gromoglasan pljesak.

Hrvatska je u nedjelju navečer u 20 sati odgovorila na poziv da sa svojih prozora i balkon zaplješće u čast svim zdravstvenim djelatnicima, Stožeru za civilnu zaštitu, policiji, vojsci, navijačima i ostalima koji u ovim teškim trenucima za dobrobit drugih žrtvuju svoje zdravlje i otpjeva im "Moju domovinu" koja se u Lijepoj našoj podjednako može čuti u prigodama sreće i tuge.

Ovoga puta motiv kolektivnog pjevanja svi su oni koji su na "prvoj crti" borbe protiv svega što je Hrvatsku snašlo posljednjih dana. Jednako kao i početkom devedesetih u Domovinskom ratu, kada je mnogima bila ohrabrenje i nada.

Dio atmosfere sa splitskog Spinuta pogledajte u našem videu. Svi su uglas pjevali, ali jedna nas je bakica na balkonu posebno oduševila. Pjevala je iz sveg glasa i nije mogla dočekat susjeda s gornjeg kata da izađe sa zastavom


-Di si ti više, zvala sam te! - viknula je.

 

Pogledajte kako je bilo i po drugim splitskim kvartovima ali i u Zagrebu.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 03:40