StoryEditor
Životpromijenite svoj život nabolje

Prva hrvatska doktorica za sreću: Želite biti sretni? Evo što trebate napraviti!

Piše PSD
19. ožujka 2017. - 23:28
iStock-541836000

 Anita Freimann prva je u Hrvatskoj doktorirala na temu sreće. Ekonomija sreće je kombinacija ekonomije i psihologije te je vani to prilično razvijena znanstvena grana i mnoge zemlje imaju svoje istraživače sreće, čak i Ministarstva sreće, objasnila je 34-godišnja Osječanka za 24 sata te otkrila kako je prije nekoliko godina bila nesretna: bila je opterećena osjećajem da mora zadovoljiti druge i okružena ljudima koju su je iscrpljivali.

- Sve se u mojem životu počelo mijenjati na pozitivno kad sam sebe stavila na prvo mjesto, riješila se negativnih emocija, viška ljudi koji su mi trošili energiju i fokusirala se na pozitivu. Postala sam snažna i prijatelji su mi rekli da sam im inspiracija da i oni od svojeg života naprave isto- otkrila je što se u njenom životu promijenilo.

Ispričala je da joj se zog njenog poziva javljaju organizacije, gradonačelnici gradova koji moderno razmišljaju, privatnici i mnogi drugi koji žele naučiti nešto o ekonomiji sreće i kako je primijeniti u životu.

- Organiziram im seminare i predavanja, projekcije nagrađivanog dokumentarnog filma o ekonomiji sreće koji prikazuje sve negativnosti svjetske globalizacije. Cilj je pokrenuti male sredine - kaže Anita dodajući kako osobnu sreću možete početi otkrivati kad naučite biti zahvalni 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2021 08:05