StoryEditor
ŽivotSVE PO ZAKONU

Princeza Amalia iz Nizozemske dobila dozvolu koju, vjerojatno, nikada nećemo vidjeti da koristi

Piše MOZAIK SD
23. lipnja 2022. - 09:34

Najstarija kći nizozemskog kralja Williama i kraljice Maxime već ima dozvolu za lov, kao što je njezin otac želio. Vijest je to koja je mnoge iznenadila. Međutim, o tome je izvijestila Služba za informiranje Vlade Nizozemske (RVD). S 18 godina najstarija kći  Williama i Maxime ima ovu službenu dozvolu koju vjerojatno nikada neće koristiti.

Amalia je dobila dozvolu na zahtjev njezina oca, koji je želio da je njegova kći ima unatoč kritikama koje bi mogla dobiti. Imajte na umu da nasljednicu nizozemskog prijestolja prate i dive joj se mnoge mlade žene njezine generacije, pa će biti interesantno vidjeti u slijedećem periodu hoće li se povećati broj izdanim dozvola mlađim ženskim osobama.

image

Nizozemska kraljevska obitelj: princeze Ariana i Alexia,kraljica Maxima, kralj Willem-Alexander i princeza Amalia 

Patrick Van Katwijk/Anp Via Afp

Iako je više nego sigurno da nikada nećemo vidjeti princezu Amaliju kako rukuje lovačkim oružjem, bilo je mnogo članova kraljevskih obitelji koji su pozirali s njima. Kraljica Elizabeta II. ili Kate Middleton, na primjer.

Ova dozvola "nije namijenjena izravno za lov, već uglavnom za pripremu za buduću upravu kraljevske rezidencije Het Loo u Apeldoornu", objašnjeno je iz Kraljevske kuće Nizozemske.

Nekadašnja ljetna rezidencija Het Loo okružena je prirodnim rezervatom od 9700 hektara. 80 posto površine sastoji se od šume i lovište je. Prema lovcima, populacije treba povremeno regulirati. Možda princeza Amalia neće rukovati oružjem u budućnosti, ali će imati znanje u slučaju da je to potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 09:35