StoryEditorOCM
ŽivotOVO JE NAJTRAŽENIJE

Primjećujete prve bore, muči vas salo na području trbuha? Evo koliko košta kompletan makeover lica i tijela u Hrvatskoj

Piše Ivana Prgomet
1. travnja 2024. - 07:12

Kad pričamo o pomlađivanju odnosno makeoveru žene srednje dobi, od 40-50 godina, među Hrvaticama su i dalje najpopularniji nekirurški tretmani botoksom i hijaluronskim filerima. 

- Zbog tijeka vremena kod žena u tim godinama najviše se počne primjećivati gubitak volumena u licu, prodube se podočnjaci i pojave bore na čelu, bore mrštilice i one oko očiju - kaže nam dr. Nikola Milojević. 

Botoksom se tretiraju bore na čelu, bore mrštilice i bore oko očiju. Dermalnim odnosno hijaluronskim filerima tretiraju se podočnjaci, upali obrazi, opuštena koža oko vilice, opušteni kutevi usana i pušačke bore oko usana.

Cijena botoksa je oko 350 eura, a hijaluronskih filera nešto manje od 400 eura.

Dr. Milojević ističe da je s estetskim tretmanima najbolje započeti u tridesetima. Osim botoksa i filera, preporučuje napraviti i neki tretman pomlađivanja i zatezanja kože raznim aparatima.

image
Shutterstock

- Ima tu mnoštvo tretmana, od krvne plazme koju je popularizirala Kim Kardashian, a koji vraća deset godina unatrag, preko lasera koji rješavaju kapilare. Žene dolaze sve češće na pakete, odnosno uz botoks i filere idu i na tretman s određenim aparatom - kaže nam dr. Milojević. 

Primjerice tretman krvnom plazmom kojim se vlastita krv ubrizgava u lice dođe oko 350 eura.

- Hrvatice srednje dobi nemaju neke uzore, ali u razgovoru nerijetko spomenu izgled Monice Bellucci koja je sigurno nešto radila na sebi, ali stari jako prirodno. Popularne su i usne američke reality zvijezde Kylie Jenner, ali i svevremenska ljepota kakvu ima Sophia Loren - kaže nam dr. Milojević.

Kad je u pitanju tijelo, žene se u 40-ima i 50-ima najčešće žele riješiti masnih naslaga prvenstveno oko trbuha i bedara. Tu dr. Milojević preporučuje tretman Cool Sculptingom koji doslovce smrzava i otapa masno tkivo.

image
Shutterstock

- Salo nije otporno na hladnoću, a nakon što ga CoolSculpting smrzne vaše tijelo će izbaciti mrtve stanice u roku od dva do šest mjeseci. Na tretiranim područjima (zonama ili ciklusima) značajno se smanjuju masne naslage - objašnjava dr. Milojević.

Ako vam je teško vježbati ili nemate vremena za to, za vas je kao stvoren elektromagnetski tretman kojim se mišići u jednom polusatnom tretmanu aktiviraju kao da ste napravili 20.000 trbušnjaka. Cijena tog tretmana je oko 1500 eura.

Osim rješavanja masnih naslaga s problematičnih zona tijela i dalje je popularno povećanje grudi ili pak njihovo smanjivanje kao i podizanje. Povećanje grudi stoji oko 4500 eura, dok je njihovo podizanje oko 4000 eura. Smanjene grudi stoji oko 4000 eura. Abdominoplastika odnosno kirurško odstranjivanje masnog tkiva s područja trbuha stoji oko 4000 eura. Rinoplastika odnosno korekcija nosa je oko 3000 eura.

Sve u svemu, ako se žena odluči na kompletan makeover lica, a to su najčešće zatezanje bora, povećanje usana te smanjivanje nosa, morat će izdvojiti oko 4000 eura. Ako se tome još pridoda neki zahvat na tijelu, poput, najčešćeg povećanja grudi te uklanjana masnog tkiva s područja trbuha kirurškim putem, cifra se penje na još 8500 eura. Sve u svemu makeover lica i tijela ispadne oko 12500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:22