StoryEditor
ŽivotEMOTIVNA ISPOVIJEST

Prije povratka u Zadrugu Ante nam je otvorio dušu i kroz suze se prisjetio majke: ‘Umrla je dva sata prije mog dolaska u Split. Da barem mogu vratit vrime i čut šta mi je tila reć...‘

Piše Vinko Paić
12. studenog 2021. - 22:46
Ante je izašao iz Zadruge kako bi vidio majku Vesnu na samrti. Nažalost, ona je umrla samo dva sata prije njegovog dolaska.Josko Supic/Cropix

Prije točno tjedan dana, Antu Baždarića (25), producenti su izveli iz kuće najkontroverznijeg i najgledanijeg reality showa na ovim prostorima čija se svaka sezona (ovo je peta i posljednja) na srpskoj televiziji Pink emitira punih devet mjeseci. Mladi Splićanin, po zanimanju kuhar, u Zadruzi se natječe od početka rujna i prvi je Dalmatinac u povijesti emitiranja showa. Hrvatski su ga gledatelji već upoznali u Farmi na Novoj TV gdje je bio jedan od omiljenih kandidata.

Tog petka navečer, kratko mu je rečeno da mu mama Vesna nije u najboljem zdravstvenom stanju i da ga je poželjela vidjeti. Antu su producenti brzo dovezli do glavne autobusne stanice u Beogradu gdje je uhvatio prvi autobus za Split. Putovao je cijelu noć i došao u subotu oko devet ujutro, ali, nažalost, bilo je prekasno. Vesna je od posljedica raka pluća zauvijek zaklopila oči u 64. godini života bez da je posljednji put uspjela vidjeti lice i čuti glas svog Ante. I to samo dva sata prije njegovog dolaska.

image
Antina je majka preminula u 64. godini od posljedica raka pluća.
Josko Supic/Cropix

- Kad sam stigao odmah sam se pješke uputio prema stanu na Skalicama. Mislio sam da me čeka otac i da ćemo se zajedno uputiti u bolnicu da se vidim s majkom. Doša sam ispred vrata, kuca, lupa, ali nije bilo odgovora, nitko mi nije otvara. Onda je jedan susjed izaša, pružija mi ruku i izrazija saučešće. To me dotuklo... Bija sam izvan sebe. Nisam moga stat na nogama, sasiklo me, plaka sam..., tužno se prisjeća, dok razgovaramo u jednom kafiću blizu Prokurativa.

ŽELIM JE PAMTITI S OSMIJEHOM

- Tražila je da dođem kako bi mi mogla reći da me voli i u svemu podržava. Žao mi je da to nisam uspio čuti iz njezinih usta. Nisam je kasnije moga vidit, jer bi mi se onda taj prizor ureza u sjećanje cili život. Stvarno nisam ima snage. Želim je pamtit onakvu kakvu sam je poznavao. Sa širokim osmijehom na licu i...

Tu zastaje i počinje plakati. Pitam ga želi li da nakratko prekinemo razgovor. Kaže da može nastaviti.

- Jednostavno nisam moga... Umrla je svega dva sata prije mog dolaska u Split i nije mi stigla kazati svoje posljednje riječi. Da barem mogu vratiti vrime... Mama mi je bila poput najbolje prijateljice, imali smo jako lijep odnos. Mogla je još živjeti, nije bila toliko stara. Nažalost, rak je bio jači. Sudbina. Sad mi je malo lakše, jer znam da je na boljem svitu. Ali prethodni su mi dani bili iznimno teški.

image
- Ne krivim produkciju showa za ništa jer nisu znali ozbiljnost situacije, tvrdi Ante.
Josko Supic/Cropix

Posljednji je put Vesnu vidio u rujnu. Na pitanje smetaju li mu komentari da je ušao u Zadrugu znajući da mu mama umire kaže da nikome ne može zabraniti što da kaže. Međutim...

- Ne znaju za cijelu situaciju pa nije u redu i da sude. Znao sam da je mama lošeg zdravlja, ali prije ulaska u Zadrugu rekla mi je da će se boriti i oporaviti i da se ne brinem. Kad sam ušao u kuću cilo sam vrime ima osjećaj da to nije tako. Stalno mi je bila u mislima. Razmišljao sam o tome je li dobro, što se događa. Tražio sam od produkcije video poziv pošto sam ima osjećaj da nije dobro. Ali do njega nije došlo jer pravila su takva kakva jesu. Ne krivim produkciju showa za ništa jer nisu znali ozbiljnost situacije. Izašli su mi u susret koliko su god mogli i bili korektni prema meni.

DALILA JE DNO DNA

U Zadrugu se opet vraća idućeg tjedna jer mora ispoštovati potpisani ugovor. Da se ne pojavi morao bi platiti penale koji iznose 50 tisuća eura.

- Čak imam želju vratit se. Da ostanem u Splitu ovdje bi me sve podsjećalo na mamu. Virujem da bi ona tila da nastavim putem kojim sam krenija i zaradim koju kunu. Tamo ću bit opušteniji i neću previše mislit na sve što se dogodilo.

image
U showu je zaveo Olgu iz Beogarda, ali veza im je potrajala svega nekoliko dana.
Josko Supic/Cropix

Kad je tek ušao u show zaveo je Beograđanku Olgu Margitić koja je nedavno također izašla iz Zadruge jer joj je umro tata. Pale su među njima i teške riječi, no naposljetku su se ipak pomirili i odlučili ostati prijatelji.

- To nije bila veza, već zajednička simpatija. Nije se tu radilo o ničemu ozbiljnom. Oboje smo ubrzo shvatili da smo dva različita svita.

Zadovoljan je načinom kako se prezentirao gledateljima i želja mu je doći do finala. Volio bi opet u showu vidjeti i splitsku 'vampiricu' Olju koja je ispala nakon samo tri tjedna, jer mu je uz obitelj, velika potpora.

- To je psihološka igra i nije nimalo lako. Kad se vratim ne bih volio da me ukućani sažalijevaju.

image
Splitska 'vampirica' Olja Anti je velika podrška.
Josko Supic/Cropix

Nije sve u tučama i svađama da se dođe do kadra, to je nešto što od mene sigurno nećete doživjeti. Ostat ću isti kao i dosad. Neću više bit toliko zatvoren, svjestan sam da mamu više ništa ne boli, pa neće biti grižnje savjesti što nisam uz nju...

Pitali smo ga i što misli o ljubavnom trouglu o kojem u ovom trenutku bruje gledatelji diljem regije. Dakako, mislimo na Dalilu Dragojević koja je pred kamerama ostavila supruga Dejana i prevarila ga s Filipom Carom.

- Ma ona je za mene dno dna. Eto, najiskrenije! Tko god ima osjećaj prema voljenoj osobi, pogotovo ako je brak u pitanju, neće dozvoliti da sve propadne u mjesec dana. Nije u redu da je to napravila Dejanu, a Car se s njom samo igra. Mislim da veza između Dalile i njega sasvim sigurno neće potrajati. Nemaju vam oni budućnost, zaključio je Ante.

item - id = 1142618
related id = 0 -> 1141435
related id = 1 -> 1139836
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2021 21:09