StoryEditor
ŽivotNema nam pomoći?

Pomrčina Sunca ostavila milijune Amerikanaca bez daha: dok su neki u teškoj panici iščekivali smak svijeta, Trump je učinio nešto nevjerojatno glupo

Piše PSD
21. kolovoza 2017. - 22:06

Odbrojavali su se dani, pa je stigao i taj događaj. Potpuna pomrčina Sunca, vidljiva na gotovo čitavom prostoru američkoga kontinenta, ostavit će bez daha milijune promatrača koji su se okupili s jednim ciljem.

S dva, zapravo, ako uzmemo u obzir da se na organiziranim promatranjima nadugo i naširoko razglaba o teorijama zavjera koje su zadnjih dana preplavile i Internet.

Sve je počelo od objave američkoga autora Davida Meadea koji je plasirao teoriju o Planetu X, tzv. Nibiruu, koji će se sudariti sa Zemljom 23. rujna ove godine, a pomrčina je medijator događaja. Potvrda je ovo smaku svijeta, objasnio je Meade u svom traktatu, a potkrijepio je teoriju i povezanošću s Biblijom, prenosi Telegraph.

U Knjizi proroka Izaije stoji da "će apokalipsa nastupiti kada Sunce koje je tek izašlo prestane sijati, a i Mjesec izgubi sav svoj sjaj"

"Kada pomrčina započne dana 21. kolovoza, suton će biti mračan, baš kako je Izaija predvidio. Mjesec se tada naziva "crni mjesec". To se događa svaka 33 mjeseca", pojasnio je povezujući sve upravo s tim "magičnim" brojem.

Netko se na Internetu potrudio i iščitati natalnu kartu aktualnoga američkog predsjednika Donalda Trumpa, pa su pomrčinu povezali s krajem njegova mandata. Trump je, naime, rođen za vrijeme pomrčine mjeseca 1946. godine, a u njegovome horoskopu, navodno, stoji da će se upravo sada suočiti s 'porazom'.

Američka astrologinja Shelley Ackerman napomenula je kako su pomrčine povijesno povezane s rođenjima i smrću velikih vladara, ali i s početcima i krajevima određenih razdoblja, prenosi New York Post.

Bilo kako bilo, smak svijeta ili kraj Trupovog mandata, možemo očekivati velike stvari nakon ove pomrčine. A ukoliko i ne dođe do povijesnih prevrata, možda ćemo barem moći sačuvati fotografije za pamćenje. Amerikance koji su se okupili na promatralištima dočekao je prizor koji ih je ostavio bez daha.

 

Front Row for the Eclipse 🙌☀️🌙😎🙏 #solareclipse2017

A post shared by Meggan 🌙 (@wildlywoven) on



Vrhunac pomrčine očekuje se oko 20:10h po našemu vremenu, ali nastavit će se i tijekom večeri što možete pratiti i u NASA-inom videu.

 

I dok su neki u panici čekali smak svijeta, a drugi se divili prizoru, Donald Trump učinio je nešto nevjerojatno glupo i nasmijao Internet.

Američki se predsjednik tako oglušio na upozorenja struke da se sunce ne smije gledati golim okom, te je pogledao prema gore čim je izašao na balkon Bijele kuće. Internet su u kratkome roku preplavile snimke Donalda i Melanije kako 'zure u sunce'.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2021 05:42