StoryEditorOCM
ŽivotLJETO JE RISKANTNO

Oprezno s plavom ribom: ‘lešana’ će vas - otrovati

Piše PSD.
30. lipnja 2015. - 23:15

PIŠE: JAVORKA LUETIĆ

Ne nasjedajte nižim cijenama na peškariji

Kuhanje, dimljenje i zamrzavanje ne može otkloniti opasnost koja vreba iz ribljeg mesa. Jedini način da se obranimo od histamina jest - očuvanje hladnog lanca od ulova do pripreme.

- Ribu treba odmah po ulovu staviti na led ili u rashladnu komoru i čuvati je u hladnom do pripreme. Kao kupci, kaže dr. Gizdić, moramo biti furbasti, i nikako ne padati na akcijske cijene plave ribe na peškariji iza podneva, jer tada nikako nisu dobra prigoda.

Ako pak na brod nosite plavu ribu, nastojte je potrošiti što prije, a ako je ulovite panulavanjem, odmah je očistite i pohranite na hladnom. Ne...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 08:31