StoryEditorOCM
ŽivotNOVO ISTRAŽIVANJE

Oprez! Namirnice koje svakodnevno kupujemo povećavaju rizik od raka: ove su najopasnije

Piše MOZAIK SD
15. veljače 2023. - 14:39

Novo istraživanje koje su financirali Cancer Research UK i Svjetski fond za istraživanje raka sugerira da bi mogla postojati veza između industrijski prerađene hrane i povećanog rizika od raznih vrsta raka.

Tim s Imperial Collegea u Londonu, procijenio je da se poveznica ne može dokazati jer se temelji na promatranjima, odnosno da su se ljudi prisjetili što su jeli.

Međutim, rekli su da ljudi u Velikoj Britaniji, gdje je istraživanje provedeno, jedu previše prerađene hrane i pozvali su na naljepnice upozorenja na prednjoj strani pakiranja. Industrijski prerađena hrana sadrži sastojke koje ljudi obično ne dodaju kad kuhaju kod kuće.

Ovi aditivi mogu uključivati ​​kemikalije, boje, zaslađivače i konzervanse za produljenje roka trajanja. Prerađena hrana koja se najčešće jede u ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 17:16