StoryEditor
ŽivotNisu to očekivali

Nova teorija o čudovištu iz Loch Nessa: znanstvenici su se 'dočepali' DNA uzorka misteriozne pojave, rezultati su nevjerojatni; 'Čini se da ideja o plesiosauru ne stoji...'

Piše Martina Hrupić/ Jutarnji list
5. rujna 2019. - 19:09
2019-09-05T132628Z_1690821066_RC14FDBD2B20_RTRMADP_3_SCOTLAND-LOCHNESS.JPG

Čudovište iz Loch Nessa je - tek ogromna jegulja? Pa, upravo to vjeruje skupina stručnjaka sa Sveučilišta Otago na Novom Zelandu, čije navode javlja britanski list The Times, a prenosi Jutarnji list.

Naime, znanstvenici su analizirali DNA koji su prikupili u uzorcima vode uzete s različitih lokacija na svjetski poznatom jezeru kako bi kategorizirali sav tamošnji postojeći život.

"Žao nam je, na temelju podataka koje smo prikupili, čini se da ideja o plesiosauru ne stoji. Na temelju naših uzoraka, nema ni DNA morskog psa. Nema ni DNA soma. Ne možemo naći nikakav dokaz o jesetri. No, u Loch Nessu su jegulje brojne, i DNA jegulje smo pronašli na gotovo svakoj lokaciji na kojoj smo uzimali uzorke - ima ih mnogo. Ne možemo odbaciti mogućnost da u Loch Nessu ima gigantskih jegulja", rekao je Neil Gemmell, voditelj istraživačkog projekta.

On smatra da njegovu teoriju podupire i videosnimak iz 2007. godine, koji prikazuje kako "nešto" dugačko četiri metra i oblika torpeda pliva po površini jezera. Da su vidjeli velike jegulje - ponekad debele poput ljudske noge - navodno tvrde i ronioci. Gigantska jegulja bi bilo nešto što je, tvrdi on, van normalne, ali nije nemoguće.

Garry Campbell, "čuvar" registra u kojem se popisuju sva iskustva vidjelica s Loch Nessa (dosad je zabilježeno više od 4000 takvih slučajeva), tvrdi kako su mu prije 20 godina ribari rekli da su vidjeli jegulju koja je bila duža od njihove ribarske brodice koja je brojala 4.8 metara.

Čudovište iz Loch Nessa prvi puta je viđeno 1933. godine. Teorija o tome o čemu je točno riječ ima više i od svjedočanstava.

#LOCH NESS#ČUDOVIŠTE#ČUDOVIŠTE IZ LOCH NESSA

Izdvojeno

28. lipanj 2020 06:50