StoryEditorOCM
PanoramaŠKOTSKA

Uskoro počinje najveća potraga za čudovištem iz Loch Nessa u posljednjih 50 godina! Hoće li ovog puta otkriti misterij?

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2023. - 14:37

Loch Ness Centar u Škotskoj poziva "tražitelje budućnosti" i volontere da se pridruže u "najvećoj potrazi za čudovištem iz Loch Nessa od 1970-ih".

Nova potraga za slavnim čudovištem ‘Ness‘ planirana je za vikend 26. i 27. kolovoza i nazvana je najvećom takve vrste od 1972. godine kada je Istraživački ured Loch Nessa pretraživao jezero tražeći znakove divovske mitske životinje, piše BBC.

Centar je naveo da će suvremena tehnologija, poput dronova koji prave termalne slike, "pretraživati ​​vode na način koji dosad nije primijenjen".

Centar Loch Nessa nalazi se u starom hotelu "Dramnadrohit", gdje je 1933. direktor Aldi Mackay izvijestio da je vidio "vodeno čudovište" u najvećem i jednom od najdubljih jezera u Velikoj Britaniji. Ta je priča pokrenula svjetsku fascinaciju čudovištem i potragom za njim, bila je inspiracija za razne podvale i stotine iskaza očevidaca.

image
Rieger Bertrand/Hemis Via Afp

Tijekom godina pojavile su se razne teorije i objašnjenja, uključujući i to da je životinja možda bila preživjeli pretpovijesni vodeni gmaz plesiosaurus, golema jegulja ili čak plivajući cirkuski slon.

Centar Loch Ness rekao je da će njihov tim postaviti dronove opremljene kamerama koje mogu snimati termalne slike vode iz zraka. Hidrofon će se također koristiti za otkrivanje akustičnih signala pod vodom.

"Nadamo se da ćemo nadahnuti novu generaciju entuzijasta Loch Nessa", rekao je Alan McKenna iz Loch Ness Research Group, volonterskog tima istraživača koji će sudjelovati u nadolazećoj potrazi, piše BBC.
 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:08