StoryEditor
ŽivotURNEBESNO

Na prvi pogled mnogi nisu prepoznali koje su ptice ‘upale‘ u more ispred šibenske obale jer slika je zbilja nesvakidašnja

Piše VauMijau
17. siječnja 2022. - 14:21
Kad se radi o hrani, nijednoj vrsti nije važno kako djeluje promatračima dok joj traje obrokNikša Stipaničev/Cropix

Ima nešto u labudovima zbog čega ih svi volimo. Je li to zbog priče o ružnom pačetu koju smo slušali u djetinjstvu ili nas je na to navela ona slatka glazba Čajkovskog, skladana za Labuđe jezero, ne znamo, no većina ljudi oduševljena je labudovima zbog njihove elegancije. Koja ptica izgleda tako profinjeno dok pliva, piše VauMijau.

Nije tom prizoru odolio ni Cropixov fotoreporter Nikša Stipanićev koji je labudove snimio kako plivaju, ali i dok ručaju u Šibeniku. Dok plivaju su zaista prekrasan prizor, dok prizor ručka zaista izaziva smijeh. Kad je riječ o hrani, nema tu elegancije - kljun se pruža u more kako bi se ulovila podvodna vegetacija, koja im je hrana. Dok je kljun na dnu, tijelo ostaje ispod površine i izgleda urnebesno.

Naravno, nitko se nije ni pomislio nasmijati, jer zapravo ovakvi prizori izgledaju simpatično i pokazuju kako labudovi nisu samo elegantna stvorenja. Oni su, naravno, i gladna stvorenja, a kad se radi o hrani, nijednoj vrsti nije važno kako djeluje promatračima dok joj traje obrok.

image
Par labudova u potrazi za hranom
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Crvenokljuni labud lat. Cygnus olor
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 20:00