StoryEditorOCM
Životintimna drama

Mladu majku troje djece šokiralo otkriće da ju je suprug godinama varao, ono što je napravila nije baš uobičajeno

Piše MOZAIK SD
7. veljače 2023. - 15:02
‘Kada sam saznala da me varao, sjedila sam uz puno povrijeđenosti, bijesa i nevjerice. Prolazila sam kroz ciklus ludih emocija osam ili devet dana‘, rekla je Alexandrea (ilustracija)AFP

Ljudi različito reagiraju na probleme, pa tako i na one bračne. A bračna nevjera je vjerojatno najveći.

Alexandrea Acevedo, 26, našla se zatečena kada je saznala da joj je suprug Michael, 31, bio nevjeran tri i pol godine. Mama troje djece saznala je za njegovu izdaju kada je u prosincu 2022. na njegovom mobitelu vidjela poruku ljubavnici.

Nakon što se suočila s Michaelom, priznao je da se posljednje tri i pol godine viđao s drugom ženom. Michael je napustio obiteljski dom na tjedan dana dok je Alexandrea pokušavala smisliti što želi raditi. Nakon što mu je zaprijećeno razvodom, Michael je s vremenom počeo shvaćati da mora nešto promijeniti.

Alexandrea je rekla da je njezin suprug tada bio odlučan u popravljanju njihovog braka - krenuo je na terapiju i Anonimne alkoholičare kako bi to dokazao. To što je vidjela da se postupci njezina muža poklapaju s njegovim riječima kajanja potaknulo ju je da mu da drugu priliku, piše Daily Star.

image

Michael se odlučio ostaviti pića, uključiti se u Anonimne alkoholičare i krenuti na terapiju (ilustracija)

AFP

Do takve odluke, naravno, nije došlo preko noći. Organizatorica događanja s Floride dobro je pretresla njihov odnos, svoju i suprugovu ulogu i karakter. Ona je detaljno opisala tijek misli i emocija u tome procesu samoispitivanja.

"Kada sam saznala da me varao, sjedila sam uz puno povrijeđenosti, bijesa i nevjerice. Uvijek sam o njemu govorila pohvalno, pa mi je bilo teško saznati da je imao aferu. Prolazila sam kroz ciklus ludih emocija osam ili devet dana. Išla bih od tuge preko povrijeđenosti do ljutnje i zbunjenosti. Michael je činio sve u svom biću da se pomire. Ali kad sam počela omekšavati, vidjela sam da njegove riječi postaju smislenije i da odgovaraju djelima. Odlučio je uzeti Nibliju, otići na terapiju i na AA. Sada vodimo razgovore u kojima on dobro sluša, otvara se i razgovara sa mnom. On će se i dalje truditi i dokazivati", rekla je Alexandrea za Daily Star.

image

Alexandrea i Michael prošli su kroz teške trenutke sjećajući se lijepih (ilustracija)

AFP

Nije ga htjela napustiti u teškim trenucima, kada je stvarno trebao nekoga, jer je uvijek bio "odličan tata", a brak je općenito bio dobar.

Naravno i Michael, voditelj industrijske proizvodnje, ima svoje viđenje ozbiljne bračne krize, suprugine i svoje uloge.

"Isprva sam se osjećao potpunim smećem, a kako je vrijeme prolazilo, osjećao sam se kao da je teret krivnje malo pao s mojih ramena. To je definitivno najveća pogreška koju sam ikada napravio i to je nešto zbog čega ću žaliti jako dugo, ako ne i zauvijek.

Zahvalan sam koliko itko može biti za drugu priliku. Nisam mogao samo tako otići. Prva stvar bila je spoznaja da mi treba Bog u životu. Ranije sam poricao sve te stvari, ali sam shvatio da se tako ne živi. Znao sam da mi treba pomoć oko pijenja i da odem kod terapeuta da popravi stvari. Alexandrea je bila puno ljubaznija nego što bih ja vjerojatno bio. Najprije nisam htio razgovarati, ali supruga je nastavila navaljivati ​​i konačno sam se otvorio i počeo više pričati i pokušavati popraviti stvari. Želimo da stvari budu bolje, prilično smo dobro upravljali svime i osjećam da mi ide bolje u razgovoru o tome. Nikada nisam bio pričljiv, a ona me uvijek pitala zašto ne govorim i konačno sam shvatio da trebam pričati, iznio je Michael svoje viđenje situacije, piše Daily Star.

image

U najtežem trenutku krize Michael se okrenuo Bibliji (ilustracija)

AFP

I ova ozbiljna i teška bračna kriza potvrda je da razlozi za nevjeru nikada nisu jednodimenzinalni, da postoji zaliha dobrih prethodnih iskustava, kao i kapacitet za promjene. Naravno, svaki slučaj je individulan i svaka odluka, pa tako i ona o oprostu i promjeni, stoji samo na pojedincima.

image

Sjećanje na lijepe bračne dane, te na troje djece, Alexandrei i Michaelu dali su snage da krenu dalje (ilustracija)

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 22:02