StoryEditor
ŽivotZna se koje su najlipše

Lijepa Ivana, Miss Dubrovačko-neretvanske županije dolazi iz - 'splitskog Bronxa'

11. svibnja 2018. - 22:02

Pa neka sad netko kaže da Splićanke nisu najljepše; naime, na nedavno održanom izboru za Miss Dubrovačko-neretvanske županije pobijedila je "mala s Brda", četvrti koju od milja zovu "splitski Bronx", Ivana Mudnić-Dujmina! Jedina prijavljena Splićanka na izbor u susjednu županiju ipak nije došla slučajno, budući da joj je "nona" iz "Grada", napomenula je organizatorica izbora Džemila Dilberović, direktorica agencije "Dubrovnik Glamour".

Tako je mladica koja će za desetak dana napuniti sedamnaest godina već na prvom izboru ljepote na koji se prijavila pobrala lovorike, ali na njima se neće dugo odmarati; budući da je učenica tek drugog razreda srednje Turističke škole u Splitu, slijedi joj - kako to već biva - turbulentan kraj školske godine, ali i pripreme za nadolazeći državni izbor. Lani se istovjetan održao u rujnu u Vinkovcima, ove ćemo godine tek vidjeti točno kad i gdje, tajnovito je kazala mlada Miss Dubrovačko-neretvanske županije iz Splita.

- Drago mi je, naravno, što sam pobijedila, mada mi ne bi samoj palo na pamet da se prijavim u drugu županiju. No, posredstvom Tihane Harapin Zalepugin, vlasnice modne agencije "Thalia models" čija sam članica od lani, te organizatorice izbora Džemile Dilberović, dobila sam pozivnicu za sudjelovanje nakon što su razgledale moje slike. Prihvatila sam zbog izazova i jednog novog iskustva, i ispalo je super – kazuje Ivana, inače bivša dugogodišnja košarkašica kluba koji se ranije zvao KK Adriatic, a sad "Košarkaška akademija Žane Lelas". Tamo je trenirajući provela devet godina, a danas pak radije za rekreaciju i ljepotu vozi role i trči.

- Škola mi je na prvom mjestu (odlična sam učenica), ali neće mi biti mrsko da ostanem paralelno i u modelingu, jer je zabavno, a i može se zaraditi neki džeparac. Voljela bih nakon srednje škole upisati fakultet turističkog usmjerenja u Opatiji – povjerila je naša sugovornica koja - gle sreće za muški rod! - ima još jednu sestru, blizanku!

- Dvojajčane smo blizanke pa se nismo obje prijavile na izbor i tako nismo morale biti jedna drugoj konkurencija (smijeh). Sestra pohađa Opću gimnaziju u Splitu i industrija ljepote je ne zanima, ali je zato zanimala našu najstariju sestru, danas 28-godišnjakinju, koja je nekoć također nosila revije – male tajne odaje simpatična Ivana. Moramo reći, već iskusna u nošenju revija jer, premda joj je ovo tek prvi izbor ljepote, ima već podosta "piste" iza sebe...

- Nosila sam nekoliko "Montura", pa "Bipu.hr", sajam vjenčanja "Wedding Day" i još neke druge, ali manje smotre. S modelingom se počinje dosta rano, pa sam eto prikupila iskustvo. Velika mi je želja nositi "Chanela" jer ga smatram vrhuncem ženstvenosti i elegancije; ako mi se to posreći, nema dalje – s osmijehom sažima mlada školarka iz Splita s krunom Miss Dubrovačko-neretvanske županije 2018. godine.

Odustalo sedam djevojaka

Na atraktivan regionalni izbor, napomenimo, bilo je prvotno prijavljeno petnaest djevojaka, ali ih je odustalo čak sedam, potvrdila nam je organizatorica Dilberović, uz objašnjenje da je krunski krivac državna matura za koju su se natjecateljice morale pripremati te joj većinom dale prioritet. Tako je, naposljetku, u utrci za županijsku lentu ljepote ostalo osam djevojaka, i to dvije Šibenčanke, jedna Vodičanka i četiri mlade Dubrovkinje. I, na žalost svih njih, jedna - najljepša! - Splićanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 00:59