StoryEditor
ŽivotFijasko ili uspjeh?

'Ove godine smo malo drugačiji...': Splićankina haljina na izboru za Miss svijeta izazvala brutalne kritike na društvenim mrežama, ali kostim krije zanimljivu priču

Piše J. V.
12. studenog 2018. - 13:33

Ovogodišnje natjecanje za Miss Svijeta popraćeno je od samoga starta teorijama urote. Najprije, misica je puni dan prije najavljenoga finala već bila izabrana - vijest o njenoj tituli osvanula je na društvenim mrežama, a ne na službenim stranicama. Gledatelji su, dakako, na mreži ispisali svaki svoju ideju o tome, a većinom se svodi na isto - riječ je o namještaljki.

No sumnje nam je tada otklonila, a valjda onda i onim najvećim sumnjivcima, Maja Vračarić, direktorica Direkcije Miss Hrvatske. Riječ je bila o snimci, a ne o izravnome prijenosu, pa su i na službenoj stranici odlučili ispoštovati neznanje publike i s viješću jednostavno pričekati.

Izbor Splićanke Ivane za misicu probudio brojne sumnje, ali trijumf djevojke s Brda sasvim je legitiman, evo i objašnjenja zavrzlame

Nije prošlo mnogo od tog događaja, a ususret Izbora za Miss Svijeta u Kini, gledatelji opet imaju zamjerke, ovaj put na haljinu kojom nas predstavlja Ivana Mudnić Dujmina, aktualna Miss Hrvatske.

Prelijepa 17-godišnja Splićanka fotografirala se sa svojim sunatjecateljicama, a opće je mišljenje na društvenim mrežama da pored ostalih izgleda nekako - "siromašno".

Prigovorili su kreaciji dužinu, odnosno nedostatak iste, uzorak na "kockice" bez ikakvih "etno motiva" države, a komentari poput "neukusno, ružno, kičasto, k'o da je neko dijete skrojilo" definitivno ne idu u prilog ni našoj natjecateljici ni njenome timu. Za dizajn je zaslužan jedan od naših najpoznatijih kreatora, Ivica Skoko, a kostim se zove prigodno "Ponos Hrvatske".

"Nismo očekivali tako negativne komentare, no ovo je demokracija, svako mišljenje treba poštivati... Ove godine odlučili smo ići s dizajnerskom nacionalnom haljinom - svake godine do sada smo slali nacionalnu nošnju kraja iz kojeg djevojka dolazi. Koliko god zaista bogatu baštinu imamo, tradiciju i kulturu, u svijetu ipak nismo ostavili nikakav zapaženi rezultat", prokomentirala nam je kritike Maja Vračarić, vlasnica licence Miss Hrvatske.

"Ove godine tražilo se da te nacionalne haljine budu stilizirane, da nije isključivo prava, narodna nošnja. Angažirali smo dizajnera Ivicu Skoku i prepustili njegovoj kreativi apsolutnu slobodu. On je ove godine napravio haljinu na kockice, iskoristio je uspjeh naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ovo je ipak svjetski izbor za miss. Te je kockice iskoristio u tom smjeru. A ogrlicu kojju Ivana nosi, to su zapravo dukati isto tako stilizirani s obzirom da su srebrni kao i medalja s prvenstva... Mislim da smo ove godine malo drugačiji, što je ispalo dobro. Na natjecanju u Kini svi su uočili našu kandidatkinju, htjeli se s njom fotografirati...", dodaje.

Natjecanje je u programu 9. prosinca, a kako će haljinica proći kod žirija i svjetske publike, tek ćemo vidjeti. Ako ne ništa, ove godine nitko ne bi trebao "promašiti" Ivanu u kockicama, još uvijek se sliježu dojmovi s prvenstva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 15:02