StoryEditor
Životzadovoljstvo u vezi

Karakter ima važnu ulogu u seksualnom životu, pokazala je znanstvena studija

Piše JL
7. lipnja 2016. - 15:47
zd-novalja_zrce8-spektar-01

Svaka je veza drugačija i jedinstvena, no rijetko tko se može suzdržati od usporedbi s drugima. Parovi se najčešće uspoređuju kad je seksualni život u pitanju iako stručnjaci i psiholozi uporno ponavljaju da to nema nikakvog smisla, piše Jutarnji.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Research in Personality proveli su znanstvenici na sveučilištu na Floridi koji su pratili 278 heteroseksualna netom oženjena para ne bi li otkrili razloge zašto jedni parovi imaju živ, a drugi slab seksualni život, kao i to koliko su zadovoljni.

Parove su ispitivali testovima osobnosti, a osim toga morali su voditi dnevnik o učestalosti seksualnih odnosa i općeg zadovoljstva, piše Marie Claire.

Studija je otkrila da novopečeni parovi vode ljubav tri do četiri puta unutar dva tjedna i da su glavni pokretači intimnosti muškarci.

Također su otkrili da učestalost seksa ovisi o ženskoj otvorenosti za nova iskustva i simpatičnosti, prema psiho testu.

‘Mogu reći da većina istraživanja pokazuje da se parovi, od kojih je većina iznimno sretna, seksaju u prosjeku tri do četiri puta tjedno. Nismo sigurni kakva je točno situacija s parovima koji su dugo u braku’, rekla je psihologinja Andrea L. Meltzer za NY Mag.

Što se tiče zadovoljstva, istraživanje je pokazalo da važnu ulogu igraju psihološke osobine partnera pa je kod muškaraca nivo zadovoljstva uvelike povezan s razinom neurotičnosti. Što je muškarac neurotičniji, to će biti manje zadovoljan, dok je kod žena situacija potpuno drugačija.

Premda očito puno ovisi o karakteru, kad je seks u pitanju, vratit ćemo se još jednom na početak teksta i podsjetiti da je seksualni užitak individualan te da jedino vi znate koliko ste zadovoljni. Ili niste.

#SEKS#ZNANSTVENICI#KARAKTER

Izdvojeno

06. srpanj 2020 04:52