StoryEditor
ŽivotPOGLEDAJTE VIDEO

Kako povećati zaštitu običnoj troslojnoj maski? Uz ovaj trik pokrit ćete sve rupe, traje manje od minute, a kažu da je djelotvoran

Piše PSD
13. srpnja 2020. - 16:19
Shutterstock

Zaštitne maske nova su realnost, upozorili su ranije stručnjaci, za vrijeme perioda koji ćemo pamtiti kao onaj "suživota s koronavrusom".

Koraci koje bi u pokušaju smanjenja širenja zaraze svatko od nas trebao poduzeti uključuju, naime, nošenje maski u javnome prijevozu i trgovinama, trgovačkim centrima i supermarketima, što je od danas obavezno i u Hrvatskoj.

Uz pravilno rukovanje maskama, brigu o njihovoj higijeni, kao i o čistoći prstiju kojima masku eventualno pomičemo s lica, jako je važno zaštitu i pravilno postaviti. A samim vezivanjem iza ušiju to ponekad nije omogućeno.

Svatko tko je ikada stavio "običnu" troslojnu masku na lice, zna kako pri dnu čeljusti ostaju rupe kroz koje zrak slobodno ulazi. Kako biste si osigurali što veću zaštitu, naročito ako se nalazite na mjestima s većim brojem ljudi, možete se poslužiti savjetom stomatologinje Olivije Cui, čiji je video obišao Internet.

Objavila ga je i jedna od najpoznatijih američkih novinarki, Katie Couric, savjetujući svojim tisućama pratitelja da učine isto. Preslagivanje maske traje manje od minute, a osigurava veću zaštitu korisniku. I ne samo to, nošenje zaštitne maske ovime postaje daleko ugodnije. Savjetuje se i svakome kome je maska prevelika.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 10:28