StoryEditorOCM
Života jeftino je

Jeste li ikada ostavljali sol u odvodu preko noći? Ova namirnica čini čuda, postupak ponavljajte s vremena na vrijeme

Piše MOZAIK SD
11. ožujka 2024. - 22:16

Sol je nezaobilazan začin u svakoj kuhinji i koristi se gotovo svakodnevno za kuhanje i kao dodatak jelima. No, ona nije dobra samo za hranu. Naime, sol možete upotrijebiti i ako imate probleme s odvodima i cijevima, piše Metro. Začepljene cijevi mogle bi vam otežati život dok čekate na popravak, onemogućiti tuširanje i pranje. Kako sastojak poput soli može pomoći? Evo kako…

Ako se vaše cijevi često začepe, možete ponavljati ovaj postupak s vremena na vrijeme kako biste omogućili bolje funkcioniranje. Djeluje na odvode u umivaonicima, tuševima i kadama. Sve što vam treba jest pola šalice praška za pecivo, soli i octa te kipuća voda.

Neposredno prije odlaska u krevet, kako bi otopina odstajala preko noći i imala više vremena da učini ono što bi trebala, napravite sljedeće: isipajte sol i prašak za pecivo u odvod. Zatim dodajte ocat i pustite da se smjesa zapjeni otprilike minutu. Nakon toga isperite s najmanje tri litre kipuće vode. Sol će pomoći u razgradnji masnoće i emulgiranih masnoća kako bi se s pomoću octa i vruće vode lakše mogle isprati cijevi.

Mješavina soli dobar je način za razgradnju masnoća i drugih proizvoda za kosu koji bi mogli prouzročiti začepljenja, ali postoje svakodnevni koraci koje možete učiniti kako biste spriječili potrebu za čišćenjem odvoda:

Ne izlijevajte ulje za kuhanje u odvod. Umjesto toga držite ga u staroj staklenci ili posudi za kavu i stavite u kantu za smeće

Ne bacajte talog od kave u odvod. Bacite ga ili dodajte u kompost

Dodajte cjedilo za odvod svom sudoperu. Uhvatit će komadiće hrane koju je lakše izdvojiti i staviti u kantu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:45